Daan van Zwieten is afgelopen zondag winnaar geworden van het VIDB FIFA CUP toernooi bij Foreholte. Hij heeft zich geplaatst voor de finaleronde later dit jaar. Terwijl het eerste team van de Voorhouters de nieuwjaarswedstrijd tegen Lucky Foreholte speelde, onder andere tegen oud-selectiespelers van de club, werd er binnen met Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Kylian Mbappé achter de Playstation gespeeld. 

Het FIFA toernooi werd alweer voor de derde keer gehouden op Sportpark Elsgeest. Van Zwieten, zelf speler bij de JO 17-2, wist in eerste instantie niet eens af van het toernooi, maar werd via vrienden op de hoogte gesteld van het evenement.  Zonder te oefenen won hij de VIDB FIFA CUP uiteindelijk ook.

„Vroeger speelde ik wel heel veel FIFA, maar de editie van dit jaar heb ik eigenlijk amper gespeeld. Sowieso game ik niet veel meer, maar als ik speel dan doe ik vaak Fortnite. Voor dit toernooi heb ik ook niet geoefend, dus ik ging er blanco in en vond het vooral leuk om mee te doen.’’

„Dat er zoveel geld in omgaat kan ik niet begrijpen.’’

Hij was het spelen van het voetbalspel duidelijk nog niet verleerd. De poulefase kwam Van Zwieten nog makkelijk door, maar de knockout fase was een ander verhaal. Via onder andere een penaltyserie kwam hij in de finale terecht. De eindstrijd tegen Lucas Braggaar werd uiteindelijk 3-2 in het voordeel van Van Zwieten. Juventus tegen Juventus werd een kraker.

„Dat was een spannend potje, want via een 2-0 voorsprong voor mij werd het uiteindelijk 2-2. Gelukkig kon ik de winst nog over de streep trekken. Ik wist niet dat er later dit jaar een finaleronde komt tegen andere clubs uit de Bollenstreek, dus dat zie ik als een mooie bonus.’’

Geld
Al met al was het een geslaagd toernooi voor Van Zwieten. Nu hij eenmaal weer in aanraking is gekomen met het bekende voetbalspel is hij van plan om het weer vaker te gaan spelen. Maar echt proberen er heel goed in te worden gaat de Voorhouter wat te ver. Überhaupt snapt Van Zwieten niet hoe de E-sports de laatste tijd zo ontzettend z’n vaart heeft gekregen.

„Dat er zoveel geld in omgaat kan ik niet begrijpen. Ik zie dit echt als een hobby en niet als een sport, maar ik geloof wel dat je heel wat uren moet trainen om er echt goed in te worden.’’

Foto: Foreholte.nl

Lees ook: ‘VIDB FIFA 18 Cup blijft in Katwijk: ,,Mooi om in je eigen kantine een prijs te pakken”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 26 jan.
Ajax (ama.)14.30Noordwijk
DVS'3314.30Quick Boys
ODIN'5914.30FC Lisse
Jong FC Den Bosch14.30Ter Leede
FC Rijnvogels14.30Spijkenisse
DSO14.30Valken '68
VVSB (zat.)14.30Van Nispen (zat.)
Kagia14.30Koninklijke HFC (zat.)
Katwijk15.30De Treffers
Rijnsburgse Boys15.30Jong Almere City FC
Jong Vitesse15.30VVSB
SJC18.00Harkemase Boys
Zo. 27 jan.
Hillegom14.00DSOV
Foreholte14.00Teylingen
RKDES14.00Van Nispen (zon.)
ASC14.00Warmunda