,,Die finale van de Europa League interesseert me niet zoveel. Als de wedstrijd nu wel verplaatst wordt, weet ik waar ik sta”, stelde Niels Buijs grijnzend na afloop van FC Lisse – Dongen (2-1) en het bereiken van de finale van de nacompetitie. Die laatste opmerking had voor Buijs een dubbele lading. De rechtsback had liever gezien dat de heenwedstrijd van afgelopen woensdag in en tegen Dongen een dag vervroegd was. De wedstrijd op Brabantse bodem viel namelijk samen met zijn bruiloft.

,,Ik vond het wel lastig om die wedstrijd te missen”, vertelde Buijs zaterdag na de return waarin hij ‘gewoon’ weer van de partij was. ,,Ik speel het hele seizoen en dan wil je zulk soort potjes ook meemaken. Tot het laatste moment probeer je er alles aan te doen om het niet uit te laten komen zoals het nu uitkwam.”

,,Alleen kun je een bruiloft niet zo kort van tevoren verzetten. We hadden de datum al lang staan. Driekwart jaar geleden had ik nog rekening gehouden met eventuele nacompetitie. Toen stond die woensdag er nog niet in en was het op zaterdag gepland. Er was nog even sprake van dat er dinsdag gespeeld zou gaan worden, maar dat ging niet door. Daardoor moest ik passen, maar heel erg was het ook weer niet.”

De aard van het beestje
Buijs trouwde in besloten kring. ,,Heel klein, alleen met een paar familieleden”, vertelt hij. ,,Over een jaar geven we waarschijnlijk een groot feest. Dan kunnen ook alle teamgenoten komen. Dat was dan weer een geluk bij een ongeluk. Dat zij niet allemaal niet hoefden te komen.”

Op de dag dat Buijs zijn vrouw eeuwige trouw beloofde, gingen zijn ploeggenoten de strijd aan in Dongen. De verdediger kon het niet laten om de tussenstand(en) te checken. ,,We waren toen al klaar hoor en zaten ’s avonds nog even rustig met z’n tweeën”, grijnst Buijs. ,,Ik schrok natuurlijk wel toen ik zag dat Dongen met 2-0 voor stond. Maar gelukkig konden de jongens het rechttrekken en hebben we vandaag lekker deze wedstrijd uit kunnen spelen.”

Emotioneel bewogen dagen
Al met al was het een week van uitersten voor Buijs. Een aantal dagen voor zijn bruiloft overleed zijn opa. ,,Het gebeurde vrij onverwacht. Hij was negentig jaar, een mooie leeftijd, maar zoiets doet altijd veel pijn op het moment zelf. Vooral omdat ik weet dat hij er zelf graag bij had willen zijn. Dat is vooral moeilijk. Als je dan kort erop trouwt, zijn het wel emotioneel bewogen dagen. Om dan tussendoor te trainen en te spelen is wel lekker. Dan kun je je gedachten weer een beetje verzetten. Ik vond het heerlijk om er vandaag weer bij te zijn.”

Enkele uren na de wedstrijd werd duidelijk dat Lisse op Harkemase Boys stuit in de finale van de nacompetitie. En ja, de heenwedstrijd wordt inderdaad afgewerkt op dinsdag. Dit in verband met de finale van de Europa League. ,,Ik ga wel kijken hoor en hoop dat Ajax wint. Dat is goed voor het Nederlandse voetbal. Maar van mij had daar geen wedstrijd voor verplaatst hoeven worden”, besluit Buijs.

Foto’s: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)