SJC-trainer Florian Wolf had z’n ploeg in aanloop naar Alphense Boys al gewaarschuwd. De dertiende plek van de hoofdklasser was veel te laag voor de sterkte van de selectie. Na drie verliespartijen op een rij voor de rood-witten, hoopte SJC niet het slachtoffer te worden van de wederopstanding van de ploeg uit Alphen aan den Rijn. Helaas voor de Noordwijkers leek het daar, met een blik op de eindstand, wel op. SJC verloor zondagmiddag met 2-0.

En dat hadden de Noordwijkers vooral aan zichzelf te wijten, vond middenvelder Melvin van Stijn. ,,Ik vond Alphense Boys als team helemaal niet zo goed. Ze hebben absoluut individuele kwaliteiten, dat wel. In de tweede helft werd bijvoorbeeld Cem Sahin daar gewoon nog even ingebracht. Die speelde vorig jaar nog bij Quick Boys.”

Gewoon matig
Maar het collectief van SJC had vooral in de eerste helft gebruik moeten maken van het optische overwicht, als het aan Van Stijn lag. ,,We kregen veel ruimte om wat met de bal te doen. Alleen was het in de eindfase elke keer niet goed genoeg. Daardoor creëerden we ook niet eens heel veel kansen. Dan nog hadden we gewoon met een voorsprong van 2-0 de rust in moeten gaan. Dat wij dat niet uit hebben kunnen spelen in de eerste helft, was gewoon matig van onze kant.” Alleen met een schot op de paal was SJC dicht bij een treffer.

,,Zondag waren z’n remmen weer eens losgebroken. Het kenmerkt Jordy. Dat moet je ook niet uit z’n spel halen.”

Omdat het organisatorisch wel weer aardig stond bij de Noordwijkers, kreeg SJC ook weinig kansen tegen. Tot de slotfase van de eerste helft, waarin Kees ‘Pier’ Tol de openingstreffer van de wedstrijd liet noteren. ,,Omdat zij die 1-0 vlak voor rust maakten, kregen we in de tweede helft minder ruimte om te voetballen. Ze gingen nog compacter staan. Daarna kregen wij ook nog een rode kaart, omdat Jordy Groot twee keer geel kreeg. Toen vlak daarna de 2-0 viel, was het eigenlijk wel een beetje klaar.”

Dat de rode kaart SJC dermate nekte, nam Van Stijn zijn teamgenoot niet kwalijk. ,,Dat hoort gewoon bij het spel van Jordy. Hij gaat er altijd volle bak in. Zondag waren z’n remmen weer eens losgebroken. Het kenmerkt Jordy. Dat moet je ook niet uit z’n spel halen.”

Interessante weken
De uitglijder bij Alphense Boys deed SJC niet eens gek veel pijn op de ranglijst. Ook koploper Hollandia ging zondag onderuit. Op eigen veld verloor de ploeg uit Hoorn van HBS. Daardoor is Hoogeveen nu de huidige nummer één met twee punten meer dan de Noordwijkers.

,,Er kan in deze competitie echt van alles gebeuren. Iedereen kan van elkaar winnen. Daarom moeten we elke wedstrijd honderd procent zijn. De komende weken zijn daarin best interessant. We spelen straks tegen de top drie; Hollandia, Hoogeveen en JOS Watergraafsmeer. Daarna zien we echt waar we staan als team. Omdat het allemaal zo dicht bij elkaar ligt, vergen de wedstrijden veel van ons als spelers.”

,,We zijn geen profs. Die wedstrijden die je op zondag speelt, voel je echt wel.”

Daarin zit het bij SJC ook nog niet echt mee qua blessures. Mark Turk, Puck Postma en Tom Broekhuizen liggen er voor langere tijd uit. Derrin Wijdenbosch wordt ook al twee weken gemist en Timo Ruigrok moest zich in Alphen aan den Rijn in de rust laten vervangen.

Bowlen
,,Het is af en toe best zwaar. We voetballen op zondag en moeten dan op maandag en dinsdag trainen. Daarnaast heeft iedereen ook gewoon z’n werk. We vragen aan Florian weleens voor de grap of we op maandag vrij kunnen zijn. We zijn geen profs. Die wedstrijden die je op zondag speelt, voel je echt wel.”

Om SJC niet te zwaar te belasten en voor wat teambuilding, gaat de selectie maandagavond bowlen in Warmond bij Lucky’s Bowling. ,,Zondag moeten we er weer staan in eigen huis tegen Be Quick. Twee keer achter niet winnen achter elkaar voelt niet lekker.”

Foto: Johanna Oskam

Lees ook: ‘Tom Broekhuizen is ook de jongste niet meer’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 9 nov.
Noordwijk 2-2AFC
Excelsior Maassluis 3-3Rijnsburgse Boys
Ter Leede 0-4Sparta Nijkerk
Achilles'291-4FC Rijnvogels
Kagia 2-3Berkel
UVS 0-0Valken'68
DSO 3-1Van Nispen (zat.)
Sporting Leiden afg.VVSB (zat.)
Warmunda afg.Hazerwoudse Boys
Spakenburg 4-2Katwijk
Quick Boys 2-1IJsselmeervogels
VVSB 1-3DVS'33
GOES 1-2FC Lisse
Zo. 10 nov.
Hollandia 4-2SJC
HMSH4-1Teylingen
Wilhelmus0-2Hillegom
Wippolder 2-1Foreholte
Van Nispen (Zon.) 2-3Nicolaas Boys