Het was hun dag gewoon niet in Lienden. Rijnsburgse Boys ging zaterdag met 3-1 onderuit tegen de plaatselijke FC. Incasseren, accepteren en weer doorgaan, vond Roderick Gielisse achteraf. ,,Wij hadden het balbezit en de kansen. Zij de overwinning.” 

,,FC Lienden zakte in en gaven ons de kans om het spel te maken. Via de counter kwamen ze er dan zelf aardig uit. Of nou ja, aardig. Hun openingsgoal was een schitterende omhaal, die zat er prachtig in.”

Rijnsburgse Boys bleef zoeken naar de gelijkmaker, was er viel Joël Tillema ook dichtbij, maar kreeg in de tegenstoot van die aanval juist de 2-0 op de broek. ,,Die kwam net even te vroeg in de tweede helft. In de 50e minuut.” Twintig minuten voor tijd maakte Milad Intezar de 3-0. Tillema zorgde vijf minuten later nog voor de eretreffer voor de Rijnsburgers.

,,Telkens kwam ik wel weer terug. Daar heb ik zelf voor geknokt.”

,,Normaal zijn we een ploeg die makkelijk scoren. Dat viel zaterdag een beetje tegen. Dat kan gebeuren. Het is hoe het is. We staan nog prima als ploeg.”

Keuzes
In het elftal neemt Gielisse inmiddels een duidelijke rol op zich. De 28-jarige back is onder trainer Wilfred van Leeuwen onomstreden. En dat is wel eens anders geweest. ,,Een aantal jaar achter elkaar heb ik de eerste twee, drie of vier wedstrijden vaak op de bank gezeten. Telkens kwam ik wel weer terug. Daar heb ik zelf voor geknokt.”

Vorige week tekende de oud-speler van ADO Den Haag, FC Dordrecht en Sparta Rotterdam een nieuw contract dat hem tot 2021 verbindt aan de Rijnsburgers. Gielisse volgde daarmee al een bijzonder lang rijtje van spelers die al bijtekenden bij ‘de Uien’. ,,We hadden aan het begin van het seizoen al met elkaar gesproken. De club wilde redelijk snel keuzes maken.”

,,Andere clubs kijken ook al vrij snel in het seizoen naar spelers die hun eigen club eventueel verder kunnen helpen.”

,,Het gevoel was en is goed. Ik ga mijn vierde seizoen in en denk dat ik zelf nog een aantal jaar goed mee kan. Onder Van Leeuwen hebben we aardig wat spelers die graag de bal hebben in het team. Zo wil hij ook spelen en zo’n speler ben ik zelf ook. Net zoals Bart Freke, Joël Tillema of Jeffrey Jongeneelen. Ik heb daarom vrij snel bijgetekend.”

Rust
De timing van de vernieuwde contracten, zo begin van het seizoen, verraste Gielisse wel. ,,Aan de andere kant begrijp ik de club ook wel. Die willen het team graag bij elkaar houden. Andere clubs kijken ook al vrij snel in het seizoen naar spelers die hun eigen club eventueel verder kunnen helpen.”

,,Ik denk dat dit alleen maar goed is. Het geeft een stukje rust dat er nu al sterkhouders een nieuwe contract hebben. Voor de club, maar ook voor onszelf. Dan kunnen wij ons ook gewoon lekker focussen op het voetballen zelf. Ik denk dat dat ook de achterliggende gedachte is.”

Foto: Hans Heemskerk

Lees ook: ‘Pikstart Van Nispen (zon.) lijkt Van der Geest niet te verbazen’

Samenvatting FC Lienden – Rijnsburgse Boys – vanaf 1:00 min. – (Beelden:  Omroep West)
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 24 nov.
GVVV14.30VVSB
Jong FC Groningen14.30Noordwijk
FC Lisse14.30Eemdijk
SC Feyenoord14.30Ter Leede
Swift14.30FC Rijnvogels
Te Werve14.30Valken '68
Zwammerdam14.30Van Nispen (zat.)
Blauw-Zwart14.30VVSB (zat.)
Stormvogels VVIJ14.30Kagia
Quick Boys15.00Achilles '29
FC Lienden15.30Katwijk
Rijnsburgse Boys15.30Scheveningen
SJC18.00Hoek
Zo. 25 nov.
Hillegom14.00AFC '34
KDO14.00Foreholte
RVC '3314.00Teylingen
Graaf Willem II/VAC14.00Van Nispen (zon.)
Alphen14.00Warmunda