„Dit heb ik nog nooit meegemaakt, dit was echt bizar’’, waren de woorden aan de telefoon op zondagochtend van Jim Gillissen. Ter Leede kreeg in de uitwedstrijd tegen Barendrecht in de eerste twee minuten al twee goals tegen en stond binnen het kwartier op een 3-0 achterstand. Uiteindelijk werd het 4-1 voor de thuisploeg. Dat was nog een matige weerspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld.

„Voor de wedstrijd kwam er een ballenjongen naar ons toe en die zei dat het 7-0 zou worden. Hij had nog gelijk kunnen hebben ook, want het was echt verschrikkelijk bij ons. Elke aanval van Barendrecht in de eerste helft had een doelpunt kunnen zijn.’’

Drama
Het begon zoals gezegd al in de eerste minuut. Bij een voorzet vanaf de linkerkant gleed Ben van der Lans uit en kon er binnengeschoten worden. „Sommige koppen gingen gelijk naar beneden en de 2-0 werd nog geen minuut later gemaakt en toen zag je al helemaal dat iedereen er geen geloof meer in had. We werden overrompeld.’’

Er werd veel gemopperd op elkaar en binnen een kwartier was het 3-0. Het mentale aspect blijkt voor het elftal van Steef Roodakkers toch wel lastig te zijn wanneer het team eenmaal op achterstand is gekomen. „Daar moeten we aan werken en dat moet echt beter. Zij waren sterker en het liep niet bij ons. Maar als dat gebeurt, moeten we er met zijn allen voor knokken en veel werk verzetten om op een andere manier de punten binnen te halen.’’

Een eerste helft die snel vergeten moet worden door de Sassenheimers, want even later werd het ook nog 4-0. Ter Leede mocht vervolgens het spel maken van Barendrecht, maar daar kwam het totaal niet aan toe.

„Maar we moeten beseffen dat we van iedereen kunnen winnen en verliezen.’’

„We waren veel te slordig, want elke keer als er een middenvelder of aanvaller werd ingespeeld, raakten we de bal alweer kwijt. Daardoor konden zij razendsnel omschakelen en speelden we ze eigenlijk in de kaart.’’

Na een half uur kwam de ploeg van Roodakkers een klein beetje aan voetballen toe, maar kansen creëren zat er amper in. „In de rust hebben we tegen elkaar gezegd dat we de schade moesten beperken, want met een 4-0 achterstand gingen we er niet meer vanuit dat we zouden winnen. In de tweede helft namen zij misschien wel wat gas terug. Daarbij kan het warme weer ook wel een rol hebben gespeeld.’’

Aan het einde van de wedstrijd maakte Gillissen zelf nog de eretreffer voor de Sassenheimse club. Meer dan dat was het ook niet. Via een corner van Robert Steemers kon de aanvaller binnenkoppen nadat de keeper mis zat.

Alles geven
Volgende week neemt Ter Leede het in eigen huis op tegen Harkemase Boys. Er zal dan uit een ander vaatje getapt moeten worden dan in de wedstrijd tegen Barendrecht. Gillissen verwacht dat de Sassenheimers er dan ook weer zullen staan.

„Tegen Fortuna Wormerveer was het ook niks en vorige week tegen VVSB speelden we prima. Maar we moeten wel beseffen dat we van iedereen kunnen winnen en verliezen. Daarom is het belangrijk dat we elke wedstrijd alles geven, want we pakken de drie punten niet zomaar.’’