Eigenlijk zou Jim Gillissen Nieuw Zuid al een jaar eerder hebben verlaten. Quick Boys drong er begin 2017 echter bij hem op aan om er nog een jaar aan vast te plakken. Dat ene jaartje extra in het blauw-wit werd echter geen succes voor Gillissen. ,,Toen was het al snel duidelijk dat het ook mijn laatste seizoen bij de club was.” Nadat het nieuws wereldkundig werd, was de overgang naar Ter Leede vliegensvlug beklonken.

,,Twaalf seizoenen Quick Boys zijn niet niks, maar een basisplek veroveren, waar je als speler altijd van droomt, zat er gewoon niet in. Dan moet je reëel zijn”, vertelt de middenvelder. Ooit begonnen bij Rijnsburgse Boys verkaste de jeugdige Gilllissen, samen met Arie de Vreugd naar Nieuw Zuid.

,,Mijn vader heeft op Middelmors in het eerste gespeeld en in die tijd was het weleens zo dat ik voor sommigen het zoontje was van. Dat was de reden om voor Quick Boys te gaan spelen. Als je dan na jaren de overstap maakt naar de senioren hoop je natuurlijk op een plek in het eerste, maar dat heeft er niet ingezeten jammer genoeg.”

,,Ter Leede beschikt over een brede en talentvolle selectie, waarin iedereen keihard knokt voor een plaatsje.”

Bij Ter Leede hoopt Gillissen uiteraard wel een basisplek te veroveren. De aanvallende middenvelder heeft er alle vertrouwen in. Scorend vermogen en een goede techniek vormen daarbij zijn basis. ,,Over de capaciteiten om te slagen, beschik ik. Ik ben ervan overtuigd dat ik iets kan toevoegen aan dit team”, klinkt het zelfverzekerd.

,,Maar ik zal het wel moeten laten zien natuurlijk. Ter Leede beschikt over een brede en talentvolle selectie, waarin iedereen keihard knokt voor een plaatsje. Dat maakt het niet gemakkelijker, maar dat is meteen een uitdaging voor me.”

Zijn keuze voor Ter Leede was niet bepaald toevallig. De rood-gelen pasten wel in het rijtje clubs dat Gillissen voor ogen had toen hij voor zichzelf de keuze gemaakt had om Nieuw Zuid vaarwel te zeggen. Drie dagen nadat hij dit voorjaar bekend had gemaakt van club te willen veranderen hing Henk Wisman al aan de lijn.

Gezelligheid
,,Ik ben direct ingegaan op zijn uitnodiging om eens te praten. Binnen de kortste keren waren we eruit. Mijn keuze voor Ter Leede heeft ook te maken met het feit dat ik niet alleen voor het voetbal naar Sassenheim gekomen. Het sociale aspect vind ik ook heel belangrijk. Lekker met elkaar na afloop een drankje doen, is iets dat me erg aanspreekt. Als ik op de eerste weken af ga, kan ik zeggen dat ik in die keuze ben bevestigd.”

,,Met die laatste heb ik ruim vijftien jaar samengespeeld. Het zal wel even raar zijn als we straks elkaars tegenstander zijn.”

Naast een flink portie gezelligheid wil de 23-jarige voetballer ook presteren met z’n nieuwe club. Met een schuin oog kijkt de middenvelder al naar september, wanneer het nieuwe seizoen begint. ,,Natuurlijk zitten we komend seizoen met ploegen zoals Spijkenisse, sc Feyenoord en FC Rijnvogels in een zware afdeling. Een club als Ter Leede moet echter altijd voor een prijs gaan. Een periodetitel moet met deze selectie haalbaar zijn.”

,,Dat we in FC Rijnvogels de enige regioclub hebben blijft jammer, maar het betekent voor mij natuurlijk wel een extraatje dat ik dan jongens als Jan de Bruin, Max van Steen en uiteraard Arie de Vreugd weer tegen ga komen. Met die laatste heb ik ruim vijftien jaar samengespeeld. Het zal wel even raar zijn als we straks elkaars tegenstander zijn.”

Foto’s: Hans Schalk

Lees ook: ‘Nieuwkomer van VVSB breekt middenvoetsbeentje in oefenduel’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)