Giovialli Serbony maakt per direct de overstap naar Rijnsburgse Boys. Dat heeft de derdedivisionist zondagmiddag bekend gemaakt. De aanvaller werd ruim een week geleden weggestuurd bij VVSB, waardoor hij zonder problemen gelijk aan de slag kan in Rijnsburg. De spits tekent een contract voor tweeënhalf jaar.

Na vijf jaar VVSB blijft Serbony dus in de regio te bewonderen. Normaliter hebben de grote clubs uit de Bollenstreek een herenakkoord wat inhoudt dat wanneer een speler nog onder contract staat bij de ene ploeg, hij niet zal worden benaderd door een andere vereniging. Maar door het per direct uitsluiten van Serbony bij de Noordwijkerhouters kan de aanvaller zijn handtekening zetten onder een contract op de Middelmors. Rijnsburg en Serbony laten zich in het eerste persbericht niet uit over het incident bij VVSB.

Omdat de aanvaller een KNVB-contract heeft is het mogelijk om de tussentijdse stap te maken. Mo El Osrouti, verkerend in een soortgelijk parket, heeft dat niet waardoor hij niet per direct de overstap kan maken naar VVSB.

De spits kwam in 2012 bij VVSB terecht nadat hij overkwam van Haaglandia. Op de Boekhorst kwam hij tot 119 wedstrijden waarin hij 39 keer scoorde. Hij werd vooral geroemd om zijn arbeidsethos en zijn kracht waarmee hij de onbetwiste aanvalsleider werd van de Noordwijkerhouters.

“Na mijn wegsturen ben ik snel benaderd door Rijnsburgse Boys en trouwens ook door heel veel andere mensen: familie, vrienden, journalisten en andere clubs. “

De aanvaller is in ieder geval blij zijn nieuwe club. ,,Nadat Rijnsburg contact met mij had opgenomen heb ik gesproken met Raily Ignacio, mijn neef”, vertelt de ex-VVSB’er. ,,Bij hem zit Rijnsburg nog in z’n hart. Hij is heel enthousiast over de club. Toen hij nog speelde bij Rijnsburg kwam ik zelf ook regelmatig kijken. Het is een mooie club.”

Wim Schaap
De 29-jarige spits zegt dat hij bij VVSB ook toen was aan een nieuwe uitdaging. Ook nog voordat hij werd weggestuurd had hij dat al aangegeven. ,,Ik heb daar bijna alles bereikt; promotie naar de Tweede Divisie, bekersuccessen, alleen een kampioenschap ontbrak nog.”

Het is ook de eerste keer dat Serbony zich in het openbaar uitspreekt na het ‘ontslag’ bij VVSB. ,,Ik hoorde van Wim Schaap (zijn oud-trainer van TONEGIDO) dat er belangstelling was voor mij. Na mijn wegsturen ben ik snel benaderd door Rijnsburgse Boys en trouwens ook door heel veel andere mensen: familie, vrienden, journalisten en andere clubs. Ik ben echt verrast door het grote aantal clubs dat belangstelling voor mij had.”

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen0-2Katwijk
Ter Leede2-0VVSB
Hoek1-0FC Lisse
Rijnsburgse Boys2-1De Treffers
Quick Boys1-1Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 21-2Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels1-1SJC
Valken '683-5Excelsior Maassluis 2
Kagia2-0VVSB (zat.)
TeylingenTer Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen