De Horesca Horecavo ZaalCup, dag twee rond de klok van tien uur. Een grote tas met daarachter verscholen een klein jongetje loopt door de schuifdeuren op Sportpak Duinwetering. In zijn ogen die blik die maar een ding zegt: hij kan niet wachten om zijn kunsten te vertonen. Hij kijk op naar zijn trainer en vraagt: ,,Mag ik al naar de kleedkamer?” 

In zijn kielzog volgden niet alleen nog vele andere jongetjes, maar ook de MO-13 kwamen deze ochtend in actie. FC Lisse kwam zelfs met twee teams naar het toernooi. Zij namen het op tegen de meiden van Quick Boys en Ter Leede. Daar zagen we een bekend gezicht: ,,Gisteren eindigden we 11e met de jongens, dus dat ging eigenlijk niet zo heel goed.” Rosa van Gool speelde gister al mee bij de JO-13, maar daar was vandaag weinig van te merken: ,,We spelen tegen Quick Boys voor een plek in de finale. Die zijn best goed, maar moeten we kunnen hebben.”

Daar was geen woord aan gelogen. Sterker nog, niet alleen pakte MO-13 van Ter Leede de winst in het toernooi. Rosa werd ook nog eens door de trainers gekozen tot speelster van het toernooi.

Goed voetbal
Wie zich op deze mooie ochtend veel in beide zalen begaf, moet ook hebben geconstateerd dat er alleraardigst gevoetbald werd. De JO-11 toonde zich een talentvolle lichting die weinig moeite kende met een andere ondergrond. Velen lieten zien de technische bagage te hebben en legden bij tijd en wijlen prima combinaties op de vloer. Uiteindelijk kroonden de jongens van Hillegom zich tot de terechte winnaar.

,,De verdediging was heel, de steekpasses waren mooi en daardoor konden we goed afronden. We waren dus heel goed op elkaar gespeeld. We kwamen voor de winst en die hebben we ook gehaald.” Duidelijk taal van Hillegom-aanvoerder Niels Stroombergen. Hieronder kun je hele interview met de winnaar van JO-11 terugluisteren. De beste speler kwam overigens niet uit het team van aanvoerder Stroomberg. De trainers kozen uiteindelijk voor Katwijk-speler Anthony Rodriguez.

 

Klik hier als je de app gebruikt

Foto’s: HP ProSportPics / Hans Schalk

Klik hier voor de volledige fotoserie van Hans


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS14.00SJC
Districtsbeker
Hillegom14.00HBC
ROAC14.00Foreholte
Teylingen14.00VUC
Van Nispen (zon.)14.00REMO