Vier debutanten in de basisopstelling inclusief een nieuwe trainer in de geel-zwarte formatie betekende afgelopen zaterdagmiddag voor de thuisploeg een nieuwe start op een tropisch Middelmors. Met Maarten Reyneveld als invaller beëindigde Rijnsburgse Boys zelfs met vijf nieuwelingen het openingsduel tegen De Treffers. Daarin trok het in de slotfase de eerste drie punten van het seizoen naar zich toe (2-1).

De resultaten en het vertoonde spel in de voorbereidingsperiode vormden vooraf al een vingerwijzing, maar de praktijk is vaak weerbarstiger. Zonder slag of stoot ging het zaterdagmiddag zeker niet. Echter telde dat na afloop even niet mee. De kop is eraf middels een driepunter en dat is wat het deels vernieuwde Rijnsburgse Boys graag wilde.

,,Dat we alsnog wonnen was te danken aan een individuele actie van Jeffrey  (Jongeneelen, red.). Eigenlijk was een gelijkspel terecht geweest, maar dat is ook voetbal.”

Naast Henk Wisman, bezig aan zijn tweede klus in Rijnsburg, debuteerde het kwartet Bradley van der Meer, Bert Koomen, Nick Zeijlmans en Anthony van Dongen voor eigen publiek. Bij ‘de Uien’ draagt verdediger Thomas Bakker, in februari jongstleden neergestreken in Rijnsburg, inmiddels de aanvoerdersband. Er is dus het nodige gewijzigd ten opzichte van het voorgaande -wisselvallige- seizoen. De hoop op betere tijden leeft duidelijk na een geslaagde voorbereiding.

Terechte voorsprong
Nieuwkomer Zeijlmans was na afloop duidelijk over wat zijn ploeg deze middag aan het eigen publiek had voorgeschoteld. ,,De eerste helft was duidelijk voor ons. We hadden de controle over de wedstrijd en kwamen terecht op voorsprong.”

Invaller en nieuwkomer Maarten Reyneveld schermt de bal af voor zijn directe tegenstander

Om de 1-0 op het scorebord te krijgen was overigens wel een strafschop nodig. De clubtopscorer van het vorige seizoen, Joël Tillema, benutte dat buitenkansje na ruim een halfuur, nadat Bert Koomen naar het gras werd gewerkt. ,,Helaas waren we het  na de rust kwijt en kantelde de wedstrijd. Toen was het De Treffers dat de boventoon voerde en in mijn ogen maakten zij ook terecht de gelijkmaker”, erkende de verdediger eerlijk.

,,De hitte speelde daarbij ook wel een rol. Naarmate de wedstrijd vorderde werden de ruimtes op het veld groter en dan is het lastiger voetballen. Dat we alsnog wonnen was te danken aan een individuele actie van Jeffrey (Jongeneelen, red.). Eigenlijk was een gelijkspel terecht geweest, maar dat is ook voetbal.”

Kwartje valt de goede kant op
Daar waar Jordy Strooker na 75 minuten op de lijn nog redding wist te brengen rolde het kwartje uiteindelijk de Rijnsburgse kant op. De winnende 2-1 van Jongeneelen was overigens een goal om in te lijsten. De aanvaller kapte en draaide zich vrij op de rand van de zestien om hierna het leer met een prachtige curve in de linkerhoek te laten verdwijnen. Het leidde voor even de aandacht af van de matige tweede helft van zijn ploeg.

,,Laten we na de komende vier, vijf wedstrijden maar eens kijken waar we staan.”

Zeijlmans wilde die overigens nog wel even aanstippen. ,,We weten dat er nog genoeg is om aan te werken om echt mee te doen in deze competitie. De verschillen zijn in mijn ogen erg klein. Winnen op de valreep geeft natuurlijk een lekker gevoel, maar meer dan het feit dat we de drie punten punten hebben geïncasseerd en dat we in dat opzicht goed zijn begonnen, wil ik hier niet aan verbinden. Laten we na de komende vier, vijf wedstrijden maar eens kijken waar we staan. Het zit allemaal zo dicht bij elkaar dat je er nu nog niets over kan zeggen.”

Rijnsburgse Boys – De Treffers 2-1 (1-0): 33. Tillema 1-0 (strafschop), 50. Van Zundert 1-1, 87. Jongeneelen 2-1

Rijnsburgse Boys: Van der Meer, Koomen, Bakker,  Zeijlmans, Strooker, Ros, Spruijt (82, Reyneveld), Tillema (90+2 Magan), Jongeneelen, Knol (73. Gielisse), Van Dongen

Foto’s: Jan Jungerius

Lees ook:De strijd in het hoofd van Donny van Oijen: opluchting versus strijdbaarheid
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)