ziezoo

,,Dit was voor ons duidelijk een potje in de voorbereiding op de nacompetitie,” aldus Arie van Duijn. De Valken-oefenmeester zag dat zijn ploeg weliswaar met slechts een remise (2-2) op zak de kleedkamer opzocht, maar desondanks had hij uitermate genoten van het spel dat zijn team deze middag op de grasmat had gelegd. ,,Ik heb een vanmiddag een fantastisch Valken’68 gezien,” jubelde Van Duijn. ,,Het enige minpunt is dat we onszelf flink tekort hebben gedaan. Dat is op een dag als vandaag echter bijzaak. Met een volledig fitte groep gaan we straks proberen de Eerste Klasse te bereiken. Dat is pas een echte weelde.”

Omdat het straks in de nacompetitie weleens noodzakelijk kan zijn dat zijn ploeg overschakelt op het 4-4-2 systeem begon Valken’68 met die insteek aan de wedstrijd tegen Lyra, dat nog volop strijdt om behoud van het tweedeklasserschap. ,,Dat ging voor de rust soms best wat onwennig, maar dat is niet meer dan normaal. Desondanks waren we ook voor rust toch de bovenliggende partij. Met als resultaat dat Sander van Duijn ons na een knap uitgevoerde aanval beheerst op 1-0 zette.”

,,Jammer genoeg is het bij het enige moment waarop we in de fout gingen toch raak voor Lyra. Een foutieve terugspeelbal van Erwin de Ridder wordt uitgebuit zodat we weer opnieuw moesten beginnen. Voor de rest hebben we niets weggeven. We wilden echt volle bak spelen vandaag en daarnaast onze sportieve plicht doen. Dat is gebeurd. Er is hard gewerkt en als dat in combinatie gaat met goed voetbal kun je als trainer alleen maar tevreden zijn.”

Zoveel kwaliteit
Na de pauze kwam de thuisploeg op ’t Duyfrak pas echt op stoom. Met veel voetballend vermogen werd Lyra op eigen helft vastgezet, waarbij het een wonder was dat de 2-1 niet eerder viel dan na een halfuur spelen. Invaller Marc Langeveld stal daarbij de show door met een fantastische volley voor de tweede Valkenburgse treffer te zorgen. ,,Uit dat doelpunt spreekt zoveel kwaliteit,” genoot van Dijn nog duidelijk na. ,,Marc heeft er veel voor moeten doen om weer terug te komen na zijn knieblessure en dan bevestigt zo’n goal dat hij terug van weggeweest is.”

Goed gevoel
De euforie na de hernieuwde voorsprong was echter van korte duur. Direct na de aftrap was de concentratie even verdwenen en dat was voor Lyra voldoende om de stand weer in evenwicht te brengen. ,,Jammer, op dat moment verzaken we even en is de feestvreugde om die voorsprong weer getemperd,” aldus Van Duijn. “Een leermoment zullen we maar zeggen. Die gelijkmaker was tegen alle verhoudingen in, maar dat telt dan even niet. Toch houden we een goed gevoel aan deze wedstrijd over. Volgende week bij Monster pakken we het opnieuw zo aan. Iedereen is fit en dat belooft nog wat als we straks aan de nacompetitie beginnen. Aan het spel van vanmiddag houden we met zijn allen toch een goed gevoel over,” besloot Van Duijn de middag waarop het tweede team van Valken’68 zich na een lastig seizoen veilig speelde in de reserve Eerste klasse.

Valken ’68 – Lyra 2-2 (1-1) 25. Van Duijn 1-0, 35. Zeestraten, 75. Langeveld 2-1, 76. Koene 2-2.

Valken ’68: Van der Nagel, Boere, M. van der Plas Haasnoot, De Best, Van Duijn, De Ridder (71. Langeveld), S. van der Plas (65. Redel), De Mooij, Van Rijn (78. Boonstoppel), Van der Bent.

Archieffoto: Saam de Mooij


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)