Weer een volle oefenzondag. VVSB beleefde een goede generale voor de start van de competitie door hoofdklasser Quick met 2-0 te verslaan. SJC haalde uit tegen Legmeervogels en FC Lisse klopte Teylingen. 

VVSB – Quick 2-0 (1-0). Goals: Ruigrok (strafschop), Jozic

Paul van der Zwaan was met Quick te gast bij zijn oude club VVSB. Hij zag de paarsgelen met 2-0 winnen. Bas Ruigrok opende na een kwartier spelen de score uit een strafschop. Vladimir Jozic zorgde voor de tweede VVSB-goal door een vrije trap binnen te schieten. De Noordwijkerhouters starten de competitie volgende week thuis tegen HSC ’21.

SJC – Legmeervogels (5-0). Goals: Al Tamimy (2), Verweij, D. Steenvoorden, M. Steenvoorden

,,Het wordt langzaam beter”, zei Kees Zethof over het spel van SJC. Tegen Legmeervogels werd een overtuigende 5-0 zege geboekt. Nieuwkomer David Verweij tekende voor de eerste goal. Daarna waren ook de neefjes Dandy en Marc Steenvoorden doeltreffend. Tussendoor vond ook Abbas Al Tamimy tweemaal het net.

Foreholte – FC Boshuizen 0-2

,,Dat is nog een tekortkoming van mij als trainer, dat ik teveel naar het resultaat kijk”, zei Foreholte-coach Marcel IJzendoorn. ,,De uitslag is teleurstellend, maar we hebben een eersteklasser als FC Boshuizen met een heel jong team goed partij geboden. Het is een echte wedstrijd geweest, maar we hebben de kansen niet afgemaakt. Zij deden dat wel.”

FC Lisse zondag – Teylingen 3-1. Goals Lisse Hoejenbos (2), Van Beelen. Goal: Teylingen: Van der Voort

De derby tussen de zondagtak van FC Lisse en Teylingen werd een prooi voor de thuisploeg. Op Ter Specke werd het 3-1. Voor Lisse scoorden Tom Hoejenbos (2) en Joey van Beelen. Lissenaar Dorus van der Voort redde de eer voor Teylingen. De winnende coach, Stephan Spruijt, was content. ,,Ondanks het vertrek van een aantal belangrijke spelers ben ik tevreden over hoe het gaat.”

SV Hillegom – Zwanenburg 4-1 (1-1). Goals: Van Trigt (2), M. Sobhi, Dedel

SV Hillegom won ook zijn derde groepsduel in de Haarlems Dagblad Cup met drie doelpunten verschil. Na twee 3-0 zeges werd het nu 4-1 tegen Zwanenburg. ,,Jammer van die eerste tegengoal”, baalde coach Bas Naber. ,,Die hadden we graag zo lang mogelijk uitgesteld.” Voor Hillegom scoorden Jasper van Trigt (2), Mike Sobhi en Jeroen Dedel. ,,Met name de tweede helft was het krachtsverschil erg groot.”

Van Nispen – Pancratius 1-2. Goal: Van den Berg

De oogst van Van Nispen na drie groepsduels is drie punten. Zondag werd voor eigen publiek verloren van Pancratius. Walter van den Berg tekende voor het Zilkse doelpunt.

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)