,,Dat lijkt me zoeken naar verklaringen”, pareert Wesley Goeman de vraag of het vooral Niek Oosterlee (GVVV) was die z’n oude ploeg pijn had gedaan. Rijnsburgse Boys ging weliswaar onderuit (2-1) in Veenendaal, maar om alle credits bij de tactiek van de thuisploeg te leggen, ging de aanvoerder van de tweededivisionist wat te ver. Althans: ,,Ze speelden wel 4-4-2. Dat hadden we niet zozeer verwacht, maar hadden we wel gewoon moeten opvangen.”

Goeman kwam zelf in het tijdperk Pieter Mulders naar Sportpark Middelmors. Een directe link met de oud-coach van de Rijnsburgers heeft hij dus niet. Ze hebben wel allebei een gemene deler: het Delftse DHC. Oosterlee als trainer, Goeman als speler. ,,Maar meer ook niet, ik ken hem alleen op die manier.”

Het zal voor de huidige coach van GVVV toch iets lekkerder slapen zijn geweest dat hij de driepunter pakte tegen z’n oude club. Voor de Rijnsburgers zat er niet anders op dan met de staart tussen de benen de bus op te zoeken. De zwart-gelen hoopten nog met een 1-1 naar huis te kunnen, maar een late goal van Caifano Leituparissa gooide roet in het eten. Zijn goal in de 93e minuut bleek de winnende.

,,Ik heb de beelden nu ook twee keer terug gezien, het zag er allemaal wat ongelukkig uit.”

Bij die goal zag de verdediging van de Rijnsburgers er niet zo lekker uit. De aanvoerder legt zonder chagrijn zijn beeld van de treffer uit. ,,Carlos [Opoku red.] ging net even te zwak het duel in. Dat kan gebeuren. Daarna kwam er eigenlijk een mislukt schot van een Robin Mulder.”

Ongelukkig
,,In een split-second wilde ik nog iets met die bal doen”, vervolgt de middenvelder. ,,Maar ik was in volle vaart en kon er weinig mee. Ik dacht er zelfs nog even aan om hands te maken. Misschien gokte doelman Richard van Nieuwkoop er op dat ik de bal nog zou aanraken. Uiteindelijk rolt de bal door en glijdt Leituparissa de bal er in. Ik heb de beelden nu ook twee keer terug gezien, het zag er allemaal wat ongelukkig uit. Maar alles begint bij het feit dat we op dat moment gewoon verkeerd staan als team.”

,,Het zit dicht bij elkaar. In deze competitie wordt het beslist op details.”

Dat Rijnsburgse Boys de deksel op de neus kreeg was vervelend. Maar een overwinning had er voor de ploeg van Mulders nooit in gezeten. ,,GVVV is de betere geweest deze pot. Misschien zijn we in een fase rond de 1-1 van Joel Tillema de bovenliggende partij geweest, maar had ook niet meer in gezeten dan een 1-1.”

Uit of thuis
Na de driepunter tegen Barendrecht is de verliespartij tegen GVVV niet lekker, maar weigert de captain van de Rijnsburgers gelijk te spreken van een ramp. Sterker nog, hij is best tevreden over wat hij de eerste weken van het nieuwe seizoen heeft gezien.

,,Zeker. Zo’n verliespartij in Veenendaal kan. GVVV is geen slechte ploeg. Die gasten zitten al jaren bij elkaar. Ik vind het trouwens ook best een aardig verschil of je uit of thuis tegen deze vereniging speelt. Thuis zijn ze wel een partijtje sterker. De ploegen in de Tweede Divisie hebben allemaal kwaliteit. Het zit dicht bij elkaar. In deze competitie wordt het beslist op details.”

Samenvatting GVVV – Rijnsburgse Boys (GVVV TV)

Archieffoto: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer