Voor Wesley Goeman was de start van het seizoen niet zoals hij van tevoren had gewenst. De middenvelder van Rijnsburgse Boys kon de afgelopen twee seizoenen rekenen op een basisplaats en was daarnaast aanvoerder van de tweededivisionist. Dit seizoen verloopt het totaal anders. Goeman kan onder Wilfred van Leeuwen niet rekenen op een vaste plek in het elftal en dat vreet aan de middenvelder. ,,Ik ben niet happy met deze situatie, laat dat duidelijk zijn”, zegt de hoofdpersoon er zelf over. 

Met zestien doelpunten in zijn eerste twee seizoenen op Sportpark Middelmors was Goeman één van de steunpilaren in Rijnsburg. Naast zijn productiviteit was hij ook belangrijk met zijn inzet en inzicht. Ondanks de kwaliteiten van de oud-speler van Scheveningen, koos Van Leeuwen aan de start van de competitie voor andere poppetjes. Bram Ros en Jeroen Spruijt, die allebei deze zomer overkwamen naar Rijnsburg, kregen tot op heden de voorkeur boven de aanvoerder.

,,Ik wil meer spelen”, is Goeman duidelijk. ,,Ik kan altijd van waarde zijn voor de ploeg en dat heb ik tijdens mijn invalbeurt tegen TOP Oss ook weer laten zien. Ik speelde op een iets andere positie (centraal achterin, red.), maar daardoor kwam ik veel aan de bal en ging het van onze kant iets beter lopen. Als ik inval dan sta ik er gewoon voor de ploeg.”

Het juiste puzzelstukje
Door de prima seizoenstart lijkt het erop dat Van Leeuwen zijn elftal niet zo snel zal wijzigen. Alleen de oefenmeester heeft sinds het treffen in de KNVB-beker een puzzel op te lossen in zijn achterhoede. Carlos Opoku viel tijdens wedstrijd van afgelopen dinsdagavond uit met een blessure en ook Bart Freke is nog niet fit. De trainer koos noodgedwongen ervoor om Goeman in het hart van de defensie te posteren en die deed dat naar behoren. Het zorgde ervoor dat de puzzel van de coach van de geel-zwarten misschien is opgelost.

,,Ik was twee jaar lang aanvoerder en moet het nu doen met invalbeurten, terwijl ik denk dat ik van waarde kan zijn”

,,Ik ben een winnaar en dat is denk ik ook te zien als ik in het veld sta. Ik denk dat de positie achterin er eentje is die bij mij past. Ik speel graag in de as en weet wanneer ik het middenveld in kan spelen. Dat voel ik misschien wat beter aan, omdat ik normaal gesproken een station verder speel. Tegen Excelsior Maasluis heb ik daar ook gespeeld en dat was in het begin wat onwennig. Voor m’n gevoel kan ik deze positie zonder problemen invullen. Natuurlijk blijft het middenveld wel mijn voorkeur hebben”

Vechter
Op de trainingen probeerde Goeman de laatste weken zijn nieuwe trainer te overtuigen door zijn voeten te laten spreken, maar vooralsnog resulteerde het niet in een basisplaats. Daardoor waren de afgelopen weken lastig voor de controleur.

,,Ik ben niet iemand die opgeeft. Zo zal ik ook nooit zijn en dat past ook niet bij mij. Ik ben een vechter. Ik ben niet happy met deze situatie, want die is van alles, naar niets gegaan.”

,,Mentaal waren de laatste weken wel zwaar. Ik moet mezelf nu extra bewijzen op de trainingen. Dat doet wel wat met me moet ik eerlijk zeggen. Ik ben mentaal wel sterk en weet hoe het spelletje werkt. Ik loop al jaren mee, dus wat dat betreft kan ik de knop snel omzetten en vechten voor mijn kans. Persoonlijk denk ik dat kwaliteit altijd zal bovendrijven. Ik zit nu in een soort wachtkamer. “

Foto: Hans Heemskerk

Lees ook: ‘Rijnsburgse Boys draait ondanks uitschakeling de rollen om’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)