Wesley Goeman is direct eerlijk. Zijn keuze om volgend seizoen niet meer bij VVSB te spelen maar voor GVVV, heeft alles te maken met zijn ambitie om de komende jaren sowieso nog in de Tweede Divisie te acteren. ,,In de zomer word ik 28. Als ik dan onverhoopt in de Derde Divisie zou spelen, zie ik mezelf niet meer terugkeren naar het allerhoogste niveau. Bij GVVV heb ik die garantie wel.” Om er lachend aan toe te voegen: ,,De aanbieding was ook niet verkeerd.”

Dat laatste is absoluut niet waar het voor de middenvelder van de Noordwijkerhoutse tweededivisionist om gaat. Maar omdat hij ZZP’er is, zelf een bouwbedrijf heeft, is enige financiële armslag niet vervelend. Toch zou het in de onderhandelingen met verschillende partijen nooit de definitieve doorslag hebben gegeven.

Goeman kon, als hij wilde, ook volgend seizoen nog actief zijn op Sportpark de Boekhorst. Toch koos hij afgelopen week voor een ander pad in z’n carrière. Nu hij de dertig nadert, zoekt de middenvelder voor stabiliteit. ,,Ik denk serieus, dat wanneer ik met VVSB onverhoopt zou degraderen naar de Derde Divisie, ik zomaar vier, vijf jaar nog op dat niveau actief ben, waar dan ook. En dat de terugkeer naar de Tweede Divisie bijna onmogelijk is.”

Stabiliteit
,,Op dit moment biedt GVVV mij die mogelijkheid om sowieso in de Tweede Divisie te blijven spelen. In de winterstop is er ook al contact geweest met die club. Toen heb ik voor VVSB gekozen. Maar de aanbieding die ze mij nu weer hebben gedaan en het vertrouwen dat ze daarmee uitstralen, daar spreekt waardering uit.”

Het werd een optelsom voor de middenvelder. Het vertrouwen, het niveau, de stabiliteit. Het verhaaltje klopte steeds meer in het hoofd van de Hagenees. ,,Qua voetbal is het niet mijn jaar geweest. Het gedoe bij Rijnsburgse Boys, de blessure die ik nu heb. Zo’n jaar wil ik niet nog een keer. Ik heb een eigen bedrijf en kan zo best mijn uren redelijk zelf indelen. De rit naar Veenendaal is prima te doen en een keer voetballen in een andere omgeving dan de Bollenstreek lijkt me ook best interessant.”

,,Op dit moment is ‘tijd’ mijn grootste vijand.”

Bij GVVV zal de middenvelder ook weer voor een positie op de middelste linie moeten vechten. Met het vertrek van Roy Terschegget komt de positie als nummer zes vrij in Veenendaal. De club haalde wel al eerder Tom Oostinjen terug van Spakenburg. De 27-jarige voetballer kan ook op de positie van Goeman uit de voeten.

,,Iedereen weet dat ik op ‘zes’ kan spelen en eventueel op ‘vier’. In de loop van de voorbereiding moet uitwijzen waar de trainer voor gaat kiezen. Ik denk dat er nu, met de jongens die er al lopen en degenen die zijn gehaald, een aardige selectie staat voor volgend seizoen bij GVVV.”

Toevalligerwijs stonden de twee clubs afgelopen zaterdag nog tegenover elkaar. Hoewel Goeman allang wist dat hij naar de Veenendaalse club zou verkassen, hield hij zich bewust op de vlakte dit weekend. ,,In het topvoetbal moet je tegenwoordig ver van tevoren je beslissing maken voor het volgende seizoen. Het liefst was ik daar helemaal nog niet mee bezig geweest, maar het hoort er nu eenmaal bij.”

Röntgenfoto
De middenvelder zit nog in de lappenmand met een een gebroken middenvoetsbeentje en heeft daar nu naar eigen zeggen de meeste zorgen om. Z’n kortstondige avontuur bij VVSB werd zodoende gekenmerkt door vooral blessureleed. ,,Toevallig moet ik volgende week terug naar het ziekenhuis voor een röntgenfoto. Die foto wordt beslissend of ik nog in actie kan komen. M’n voet voelt in ieder geval goed.”

,,Op dit moment is ‘tijd’ mijn grootste vijand. Als de breuk nu geheeld zou zijn, heb ik nog een maandje nodig om volledig fit te worden. Ik hoop in de nacompetitie mijn bijdrage nog te kunnen leveren aan VVSB. Dat hebben ze verdiend. In dat geval: alle credits naar VVSB.”

,,Na die maanden zou ik alle opties open houden. Ook VVSB wist dat.”

,,Het is hier heel gemoedelijk en open. Het is ook wel een beetje hoe je daar als persoon zelf in staat, hè? Als je open staat voor iedereen, word je zelf ook sneller geaccepteerd. Misschien had ik zonder die blessure hier nog wel langer gespeeld. Niemand had zo’n scenario als dit kunnen voorspellen.”

Open kaart
De buitenwacht allerminst. In Noordwijkerhout gingen verhalen rond dat Goeman alleen zou vertrekken bij een degradatie van de Noordwijkerhouters uit de Tweede Divisie. Z’n toekomstige transfer naar GVVV stroken niet met die opmerkingen uit het voetbalgekke dorp.

,,Daar kan ik wel wat over zeggen”, ontkracht Goeman geruchten met alle liefde. ,,We hebben duidelijk in de winter afgesproken dat het contract voor zes maanden zou zijn. Daar waren beide partijen zich heel bewust van. Na die maanden zou ik alle opties open houden. Ook VVSB wist dat.”

,,In de tussentijd hebben we allebei altijd open kaart gespeeld. Of ze uiteindelijk zagen aankomen dat ik deze keuze zou maken? Dat weet ik niet. VVSB heeft in hun bewoording in ieder geval aangegeven het jammer te vinden dat ik vertrek. Ze vonden het mooi dat ik in de winter kwam, ik paste ook bij de club. Tegelijkertijd accepteren ze het nu ook dat ik een andere keuze maak.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Bosman niet bang voor concurrentiestrijd in Noordwijkerhout: ,,Ben een avonturier”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 16 apr.
Districtsbeker
FC 's-Gravenzande4-0Ter Leede 2
Za. 20 apr.
Barendrecht14.30Katwijk
FC Lisse14.30Achilles '29
SJC14.30Eemdijk
DFS Opheusden14.30Ter Leede
TAVV14.30Valken '68
CVC Reeuwijk14.30Van Nispen (zat.)
DWO14.30VVSB (zat.)
Quick Boys15.00Noordwijk
Rijnsburgse Boys15.30De Treffers
Jong Sparta15.30VVSB
Overbos15.30Kagia
TAC '9017.00Foreholte
Jong FC Den Bosch18.00FC Rijnvogels
Ma. 22 apr.
Hillegom14.00sv Hoofddorp
ESTO14.00Teylingen
Warmunda14.00Madestein