Terwijl hij zijn ploeg binnen tien minuten van een 0-0 tussenstand naar een 4-0 achterstand zag wegzinken tegen IJsselmeervogels, bleef Wesley Goeman op de Rijnsburgse bank zitten. Verslagen, maar tegelijkertijd zich ter degen bewust van zijn gelijk. ‘Ze hadden mij hier best kunnen gebruiken’, dacht de Haagse voetballer. Coach Wilfred van Leeuwen deed te weinig beroep op hem waardoor de 27-jarige middenvelder zich genoodzaakt zag om te verkassen. Het hoge woord ging er zaterdagmiddag uit. VVSB is na de winterstop zijn nieuwe thuisbasis.

Goeman is geen type die drie man voorbij loopt, een schaartje eruit gooit en achter z’n standbeen langs een voorzet geeft. Goeman is de man van de mouwen opstropen, de beuk erin gooien als het moet, de strot openzetten in het veld als zijn medespelers coaching nodig hebben.

Tegenslagen
En juist daaraan ontbrak het te vaak bij VVSB dit seizoen. De Noordwijkerhouters stonden op voorsprong tegen clubs als AFC, Kozakken Boys of Barendrecht. Toch gingen die duels verloren op De Boekhorst. Na een mentaal slopende eerste seizoenshelft moet Goeman vanaf januari het gif geven aan de ploeg om dat soort tegenslagen in de toekomst te vermijden.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 16 apr.
Districtsbeker
FC 's-Gravenzande4-0Ter Leede 2
Za. 20 apr.
Barendrecht1-1Katwijk
FC Lisse5-0Achilles '29
SJC0-5Eemdijk
DFS Opheusden0-2Ter Leede
TAVV2-5Valken '68
CVC Reeuwijk1-4Van Nispen (zat.)
DWO3-0VVSB (zat.)
Quick Boys2-0Noordwijk
Rijnsburgse Boys3-1De Treffers
Jong Sparta2-1VVSB
Overbos2-7Kagia
TAC '906-1Foreholte
Jong FC Den Bosch2-1FC Rijnvogels
Ma. 22 apr.
Hillegom2-3sv Hoofddorp
ESTO1-1Teylingen
Warmunda3-1Madestein