Waar concurrenten Katwijk en Quick Boys wonnen, kende Noordwijk een redelijke start van de competitie. Tegen het hoog aangeslagen RVVH werd het op de eigen Duinwetering 2-2. Tot twee keer toe gaf de formatie van de nieuwe coach Oscar Alkemade een voorsprong uit handen.

,,Het is geen slecht begin”, sprak de maker van de 2-1, Stefano Goncalves. ,,Natuurlijk wil je het liefste thuis winnen. Ik zou ook graag zeggen dat ik hier niet tevreden mee ben, maar het was een terechte afspiegeling van de verhoudingen. Ik geloof dat we met Noordwijk de laatste jaren de openingswedstrijd steeds verloren, dus een punt zie ik dan maar als iets positiefs.”

Mertens

De thuisploeg begon goed en kwam al snel via aanvoerder Stefan Mertens aan de leiding. Zo vlot als de voorsprong was verkregen, zo snel was die ook weer verdwenen. Een lange bal viel achter de Noordwijkse defensie, keeper Mustafa Amezrine was kansloos: 1-1. Goncalves vond dat zijn defensie stond te slapen. ,,We stapten verkeerd. Als je weet dat zo’n lange bal komt, moet je een paar metertjes naar achteren lopen. Dat deden we alleen niet.”

Toch kwam Noordwijk redelijk snel weer aan de leiding. De hernieuwde voorsprong kwam er via Goncalves zelf. En net toen de thuisploeg dacht met een voorsprong de rust te gaan halen, ging het alsnog mis. Een vrije trap werd teruggelegd en viel binnen: 2-2.

Met een kater werd de kleedkamer opgezocht. Goncalves: ,,We creëerden niet veel, maar onze kracht is dat we de kansjes die we krijgen wel benutten. Alleen moeten we de tegengoals niet te makkelijk weggeven.”

Vertrouwd

Na de rust ging Noordwijk in het oude, vertrouwde 4-4-2 op jacht naar de winst. Het nieuwe 4-2-3-1 werd overboord gegooid. Alkemade offerde Diederick Hoogerwaard op en bracht Marios Lomis, de spits die in de voorbereiding een sterke indruk maakte.

Met Mohammed Faouzi en Lomis voorin werden de bezoekers steeds verder teruggedrongen.  De laatste twintig minuten was het eenrichtingsverkeer, helaas zonder resultaat. ,,We wisten dat er nog wel een of twee kansjes zouden komen, maar die moet je dan wel benutten. We waren veel fitter in de slotfase. Ik dacht dat we de wedstrijd daarom nog wel zouden winnen. In de eerste helft gingen ze er wel in, nu even niet.”

Volgende week wacht op Nieuw Zuid Quick Boys. ,,Iedereen zal gebrand zijn. Dat zijn de duels die er toe doen. We zullen van eigen kracht uitgaan”, sluit Goncalves af.

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)