In lijn met de accommodatie moet ook het nieuwe Noordwijk opgebouwd worden. Daar waar de opleverdatum van het nieuwe complex bekend is, lijkt de hoofdmacht meer tijd nodig te hebben om ingespeeld te raken. Noordwijk is na drie opeenvolgende nederlagen weggezakt op de ranglijst. ,,Wij moeten als team gaan beseffen dat het niet vanzelf gaat”, stelt middenvelder Stefano Goncalves.

Na een sterke voorbereiding leek Noordwijk een kandidaat voor de bovenste plaatsen en in de eerste drie wedstrijden zetten de roodwitten die ambitie ook kracht bij. Na nederlagen tegen Ter Leede, Zwaluwen en SHO is Noordwijk afgezakt naar de tiende plaats, elf punten achter koploper Katwijk.

,,Natuurlijk vallen de prestaties tegen, maar er moet ons ook wel tijd worden gegund”, zegt Goncalves. De Rotterdammer kreeg niet alleen een nieuwe trainer, maar ook een bataljon aan nieuwe teamgenoten. ,,We hebben nu gewoon een goede serie nodig. Als dat lukt, gaan we zeker flink stijgen op de ranglijst. Ik schaal Noordwijk zeker in bij de top vier. Daar ben ik van overtuigd.”

Goncalves vindt het lastig om de vinger op de zere plek te leggen. Hij weet niet waar het fout ging de laatste wedstrijden. ,,Ja, als ik dat zou weten, had ik het direct aangepast. Ik denk dat we sowieso een pittige start hadden, maar daarna vergaten we gewoon te winnen. Daarom staan we zo laag.”

Probleem lijkt het ontbreken van een leider. Met het stoppen van Marcel Akerboom en Bryan Braun leverde Noordwijk ervaring en routine in. Nu wordt van andere spelers – zoals Stefan Mertens, Mohammed Faouzi en Goncalves zelf – een voortrekkersrol verwacht. ,,Er moeten sommige spelers opstaan, alleen die zitten met zichzelf te stoeien.”

Goncalves doelt daarmee ook op zichzelf. Hij is namelijk niet tevreden over zijn eigen prestaties. ,,Ik denk dat wij als team op dit moment niet functioneren en daar ben ik ook een onderdeel van. Ik hoop dat er snel een ommekeer komt en we als team gaan beseffen dat het niet vanzelf gaat.”

De nieuwe accommodatie, die in januari officieel wordt geopend, zou volgens Goncalves wel eens van pas kunnen komen. ,,Wij kunnen niet wachten en snakken daar echt naar. Er gaat geen training of wedstrijd voorbij zonder dat de nieuwbouw wordt besproken. Hopelijk geeft dat een positieve invloed.”

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels