Pas net een weekje was hij vader, toen Peter van den Berg zaterdag op de goal zijn VVSB (zat.) op de been moest houden tegen Nieuwkoop. De Noordwijkerhouters stonden na een verzilverde penalty in de tweede helft door Stefan Immerzeel tot lang op een 1-0 voorsprong. Totdat tegenstander Nieuwkoop zelf ook in de absolute slotfase van elf meter mocht aanleggen. Het moment voor Van den Berg op de voorgrond te treden voor z’n eigen ploeg. Hij pakte de strafschop en daarmee drie punten voor zijn team.

,,Vooraf had onze trainer, Rob Jonkman, nog gezegd dat we niks aan een gelijkspel of verlies zouden hebben”, liet Van den Berg doorsijpelen. Met een overwinning zou VVSB (zat.) goede zaken doen voor een periodetitel en de tussentijdse prijs nog in eigen handen hebben voor de derby van aanstaande zaterdag tegen buurman Van Nispen (zat.).

Met de gestopte penalty enkele minuten voor tijd vestigde de 32-jarige doelman de faam op zich. ,,Toen ik de bal pakte, keek ik twee tellen naar de zijkant. Daar zag ik iedereen van de bank springen van blijdschap. Dat gaf heel veel voldoening.”

,,Ik vind het zelf nog wel leuk om in de selectie te blijven spelen. Daar gaat het allemaal toch wat serieuzer aan toe.”

In een verder gelijkgaande wedstrijd had het dubbeltje dus zomaar de andere kant op kunnen vallen. Volgens Van den Berg waren de twee ploegen aan elkaar gewaagd, maar kwam VVSB (zat.) wel beter voor de dag in de tweede helft. De 1-0 voorsprong vanaf elf meter via Immerzeel was terecht, maar nog wel erg broos. Mede dankzij de ‘heldendaad’ van Van den Berg bleef de overwinning wel staan.

Kruisbandblessures
Daardoor blijft VVSB (zat.) het goed doen op de ranglijst, de promovendus staat vierde, en blijft een periodetitel niet ondenkbaar. ,,Het is echt een prima jaar, voor mij helemaal.” Van den Berg keept namelijk pas een jaar of vijf en sinds dit seizoen pas echt bij de zaterdagtak van VVSB. ,,Aan het begin kampte de ploeg met blessureleed, waardoor ik erbij werd geroepen. Ik mocht laten zien wat ik kon. En dat is goed gegaan.”

Het moment suprême: Van den Berg pakt de penalty

De doelman kwam op latere leeftijd noodgedwongen onder de lat te staan. Als B-junior scheurde hij al eens z’n kruisband af in z’n rechterknie. Destijds koos de Noordwijkerhouter ervoor om z’n knie ‘op te trainen’ en liet hij een operatie schieten. Tot hij een jaar of zeven geleden ook in z’n andere knie z’n kruisband afscheurde. Weer koos de goalie ervoor om af te zien van een operatie. Van den Berg wilde blijven voetballen en probeerde het dus eens onder de lat. Met succes.

,,Stel, ik heb morgen een gesprek met Rob, dan weet ik eerlijk gezegd ook nog niet wat ik ga doen.”

Maar of de keeper volgend seizoen nog steeds onder de lat staat in Noordwijkerhout bij VVSB (zat.) is allerminst zeker. ,,De namen die nu op internet staan, zijn degenen met wie er al een gesprek is geweest. Dat is bij mij nog niet gebeurd. Stel, ik heb morgen een gesprek met Rob, dan weet ik eerlijk gezegd ook nog niet wat ik ga doen.”

Doorstroming
Daarvoor is de nieuwe thuissituatie van Van den Berg nog te vers. ,,Het is ook een beetje afhankelijk van ‘mijn vrouwtje’. Ik wil eerst samen overleggen of ik dan nog twee keer in de week blijf trainen en op zaterdag mijn wedstrijdje blijf spelen. Daarnaast is het plan bij VVSB volgens mij om de jeugd steeds meer kans te geven. En volgens mij stroomt er een nieuwe keeper door vanuit de A-jeugd komend seizoen.”

Helemaal stoppen met voetbal ziet Van den Berg nog niet zitten. ,,Wat ik precies ga doen zien we dan einde van het seizoen wel. Ik vind het zelf nog wel leuk om in de selectie te blijven spelen. Daar gaat het allemaal toch wat serieuzer aan toe dan met een vriendenteam.”

Foto: Tino Stulen

Lees ook: ‘Teylingen heeft alles nog in eigen hand na gelijkspel tegen KDO’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)