,,De complimenten gaan naar dit VVSB. Ze bleven geloven in een goed resultaat en streden tot het einde van de wedstrijd”, was Koninklijke HFC-trainer Gertjan Tamerus zaterdagavond lovend over tegenstander VVSB. In een wedstrijd waarin de bezoekers met de winst aan de haal leken te gaan, weigerde de thuisploeg op te geven. Tot aan de laatste seconde werd er gestreden voor een goed en belangrijk resultaat door het elftal van Eric Meijers. De Noordwijkerhouters wonnen uiteindelijk ook met 3-2. 

Het ‘avondje NAC’ is een begrip in het vaderlandse voetbal, maar in het amateurvoetbal valt dezelfde term toe te passen op de ploeg uit Noordwijkerhout. Harde wind, een slecht veld en een enorme werklust typeerden zaterdagavond het ‘avondje VVSB’. In een wedstrijd waarin het voetballend niet van harte ging, besloten de Noordwijkerhouters het over een andere boeg te gooien. Met een ‘Engelse’ strijdwijze ging de ploeg op jacht naar een resultaat.

Gouden wissel
Het lijkt tevens de manier waarop dit VVSB de meeste kans maakt om resultaten te pakken. Ook in het restant van het seizoen. Trainer Eric Meijers zag dat er passie in zijn elftal zat en was na afloop dan ook zo trots als een pauw op zijn manschappen. ,,Jullie hebben fantastisch gewerkt en hou dit vast. Er komen nog negen finales aan”, zei hij gepassioneerd in de kleedkamer van de paars-gelen.

,,Ik denk dat ik bij deze ploeg goed in mijn kracht kom. Ze hadden behoefte aan een bal-vaste spits en ik ben zo’n type-aanvaller.”

De winstpartij was mede te danken aan een goede opportunistische wissel van Meijers. De oefenmeester besloot na een uur spelen met een 1-2 achterstand Frank Tervoert te brengen voor Lulinho Martins. De fysiek sterke aanvaller bleek ‘the missing link’ voor de hekkensluiter. Met de aanvaller in de ploeg kon de thuisploeg écht in haar kracht komen. Lange ballen van achteruit konden doorgekopt of klaargelegd worden door de oud-aanvaller van Rijnsburgse Boys en Katwijk en ook op de helft van de tegenstander toonde de spits zijn kwaliteiten door ballen vast te houden waardoor de ploeg aan voetballen toekwam.

Rust en oorlog
De spits brengt een stukje rust en tegelijkertijd een stukje oorlog in de ploeg van Meijers. Dat Tervoert kan scoren, bewees hij al eerder op De Boekhorst. Met drie goals begon de afmaker uitstekend aan z’n dienstverband in Noordwijkerhout. Het lijkt een ‘match made in heaven’: Tervoert en VVSB.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Hoe heet dit nummer? @vvsbnwhout 😉#vvshfc

Een bericht gedeeld door Voetbal in de Bollenstreek (@voetbal_in_de_bollenstreek) op

,,Ik hoor wel steeds vaker dat ik hier goed pas”, erkent de hoofdpersoon zelf. ,,Ik denk dat ik bij deze ploeg goed in mijn kracht kom. Ze hadden behoefte aan een bal-vaste spits en ik ben zo’n type-aanvaller. Als invaller is het wel eens lekker om met een achterstand in te vallen. Ik kon lekker oorlog maken en ik had het idee dat ik er goed in zat. Ik ben blij met het vertrouwen dat ik van de trainer krijg.”

Van der Slot scoort
Het begon allemaal niet zo rooskleurig in Noordwijkerhout. HFC-speler Tim van Soest zag dat VVSB-goalie Ruben Valk ver voor zijn goal stond en haalde van zo’n veertig meter uit. De bal werd door de harde wind gedragen en Valk was kansloos: 0-1. De mannen van Meijers bleven – zoals de gehele wedstrijd – strijdbaar. Het resulteerde kort voor rust tot de gelijkmaker. De sterk spelende Tommy Bekooij kreeg de bal voor zijn voeten en schoot keihard raak: 1-1.

,,De drie punten werden binnengesleept met een manier die bij de club past: strijd, opportunisme en ongelofelijk veel passie. Dit is de manier waarop VVSB verder kan.”

Het goede gevoel van de gelijkmaker bleef niet lang hangen in Noordwijkerhout. Frans van Niel raakte in een duel met zijn directe tegenstander en dit deed volgens de arbiter op onjuiste wijze. De bezoekers kregen een strafschop en kind van de club, Peet van der Slot, schoot raak: 1-2. ,,Ik vond het op dat moment wel even lastig”, is Meijers eerlijk. ,,Aan de ene kant denk je: daar gaan we weer. Anderzijds zag je de strijd die wij leverden en had ik het idee dat het er nog in zat.”

Dit is de manier
De hoofdtrainer pleegde na een uur spelen dus een cruciale wissel. Met Tervoert werd een aanvaller gebracht die de ploeg verder hielp. Meijers was ook tevreden met diens inbreng. ,,Frank is een belangrijke speler voor ons. De laatste weken lag hij eruit met een blessure, maar hij is een speler die ons echt verder kan helpen.”

Een lange bal kwam terecht bij Danny Bakker die op de achterlijn langs zijn directe tegenstander snelde. De middenvelder gaf voor op Tervoert die de bal met wat fortuin weer klaarlegde voor Bakker: 2-2. Kort voor tijd viel de beslissing. Uit een vrije trap van Van Niel was het wederom Bakker die scoorde: 3-2. Een grote opluchting maakte zich meester over De Boekhorst. ,,De drie punten werden binnengesleept met een manier die bij de club past: strijd, opportunisme en ongelofelijk veel passie. Dit is de manier waarop VVSB verder kan”, eindigde Meijers z’n verhaal.

VVSB – Koninklijke HFC 3-2 (1-1) 17. Van Soest 0-1, 43. Bekooij 1-1, 55. Van der Slot (pen.) 1-2, 80. Bakker 2-2, 85. Bakker 3-2.

VVSB: Valk, Fecunda, Arroyo (72. Felicia), Zwart, Verlaan, Van der Wilden, Van Niel, De Rijk, Bakker, Martins (59. Tervoert), Bekooij.

Interview met Frank Tervoert

Foto: Orange Pictures

Lees ook:Rijnsburgse Boys heeft beet: Henk Wisman volgt Van Leeuwen op


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 14.00Leonidas
Altior 14.00Hillegom
DOSR 14.00Foreholte
Wilhelmus 14.00Teylingen
Van Nispen (zon.) 14.00WVC