Na afloop van de wedstrijd DOSR – Foreholte (2-0) waren de druiven zuur voor Marcel IJzendoorn en zijn spelers. Collega Thomas Duivenvoorden, de coach van de ploeg uit Roelofarendsveen, verontschuldigde zich voor het (af)vlaggen van de 1-1 van Toni Arroyo, een loepzuivere goal die door de grensrechter als buitenspel werd beoordeeld. Scheidsrechter Karagantcheff trapte erin en dat leverde de thuisploeg uiteindelijk de broodnodige en vurig gewenste driepunter op.

Met nog twee wedstrijden voor de boeg heeft DOSR direct degradatiegevaar vrijwel zeker afgewend. De ploeg van Noordwijkerhouter Duivenvoorden zal het vege lijf moeten redden via de nacompetitie. Seizoensverlenging voor Foreholte, maar dan voor promotie, zit er niet meer in. De Voorhouters zagen de achterstand op de derde plek oplopen tot zes punten.

Een stijlvolle omhaal van Sam Lemmers had een beter lot verdiend

,,De 1-1 van Arroyo in de eindfase van de wedstrijd was een cruciaal moment“, blikte DOSR-coach Duivenvoorden terug. Zodoende bleef een vroeg verkregen voorsprong via Julian Dobbe op het scorebord staan. Sterker nog, DOSR liep zelfs nog uit naar 2-0. Dat gebeurde in ondertal, want vlak voor rust kwam DOSR met tien man te staan. Aanvoerder Sven van der Meer kon eraf met rood.

Spaarzame kansen
Aanvallend kon DOSR weinig potten breken in de tweede helft. Tegenhouden en de lange bal hanteren waren het devies. Zo kon Foreholte hoog druk zetten, op zoek naar de gelijkmaker. Probleem was dat de kansen spaarzaam waren en de bal bovendien maar niet goed wilde vallen. Tot overmaat van ramp werd een zuivere goal van Arroyo afgekeurd. Een paar minuten later schoot invaller Jordi van Klink de 2-0 binnen.

,,Als je kijkt in welke fase DOSR verkeert, dan is dat misschien wel begrijpelijk. Of het eerlijk en sportief is, dat is dan weer een tweede.”

IJzendoorn had na afloop van de wedstrijd zijn zegje klaar, ,,Er gebeurde te weinig vandaag. De wind gebruik ik niet als excuus, want de tegenstander heeft daar ook mee te maken. Dat we veilig zijn, is een goede zaak. Dat neemt niet weg dat we een wedstrijd als deze zomaar even weggeven. Als je – zoals ons – in een slechte fase zit, dan moet je proberen de rug te rechten en drie punten mee naar huis te nemen. Daar zijn we vandaag voor gegaan. Zeker de eerste helft domineerden wij de wedstrijd, zonder grote kansen te creëren. Jammer dat we de lat raakten in de eerste helft. Het laatste half uur waren wij de ploeg die de regie in handen had. DOSR kwam er toen niet meer aan te pas.”

‘Begrijpelijk, maar niet eerlijk’
En toen over het hét sleutelpunt van de wedstrijd. ,,Ik kon heel duidelijk zien dat het geen buitenspel was. Ik was trouwens niet de enige, want ook mijn collega (Duivenvoorden) had het gezien. De grensrechter vlagde toch en bleef staan. Wij waren alweer op weg om af te trappen. Vervolgens keurde hij ‘m alsnog af. Tegen mijn spelers heb ik gezegd dat ik wel begrijp waarom die grensrechter zijn vlag omhoog hield. Als je kijkt in welke fase DOSR verkeert, dan is dat misschien wel begrijpelijk. Of het eerlijk en sportief is, dat is dan weer een tweede. Jammer dat het zo gelopen is. Een punt had dik verdiend geweest.”

DOSR-aanvoerder Sven van der Meer krijgt rood na het neerhalen van de doorgebroken Tom Bleijswijk

Over enige tijd hoopt IJzendoorn overigens definitief zijn TC1-diploma binnen te halen. ,,Het is zo dat ik alle examens heb gedaan. Voor de meeste onderdelen ben ik al geslaagd. Ik moet alleen nog een keer teamtraining tactisch over doen. Dat is een training van 25 a 30 minuten waarin ik mijn eigen partij moet beïnvloeden. Ik moet in overleg met de KNVB op zoek naar een datum. Ik hoop in mei, maar het kan ook in juni of augustus plaatsvinden.”

DOSR- Foreholte 2-0 (0-0). 60. Dobbe 1-0, 88. Van Klink 2-0.

Rode kaart: 43. Van der Meer (DOSR)

Foreholte: Guyt, Van Dam (80. Schinkelshoek), Van der Zwaan, Spreeuw, Wiering, Brabander, C. Guyt (62. Van Haren), Bleijswijk, Lemmers (70. Geerlings), Arroyo, Grondel

Foto’s: Richard Stavleu