Een echte uitblinker was er zaterdagavond niet aan te wijzen bij Rijnsburgse Boys. Daarvoor speelde het collectief te goed en waren er teveel individuen die op de toppen van hun kunnen speelden. Vooral de aanvallers lieten zich gelden, zeker na rust toen de buit binnen was. Giovialli Serbony viel op als de Serbony die we kenden van VVSB. Knokkend, sleurend, mee verdedigend. En winnend.

,,Ja, vooraf hadden we dat afgesproken, dat we vandaag even pijn moesten lijden”, aldus een moegestreden Serbony na afloop. ,,Ik ben zo gretig, ik wil gewoon winnen. En dan maak ik ook wel die vuile meters”, om er lachend aan toe te voegen: ,,Ik ben nu wel kapot.”

,,We startten gewoon echt goed”, gaat Serbony verder. ,,We kregen veel ruimte en daar maakten we goed gebruik van met onze lopende mensen. We begonnen iets anders met twee spitsen in plaats van drie, en ik denk dat de tegenstander daar niet op gerekend had.” Pieter Mulders had gekozen voor een ruit op het viermans middenveld. Jeffrey Jongenelen, spelend met de punt naar voren, strooide met passjes die keer op keer een vrije medespeler vonden. Het resultaat is geschiedenis.

,,Je wilt als club op het hoogste niveau spelen en een club als Rijnsburg hoort daar ook gewoon thuis.”

Het was, gezien de kracht van Westlandia in eigen huis, een verrassend hoge uitslag. ,,Ik had ook niet verwacht dat de uitslag zo groot uit zou vallen in ons voordeel”, was Serbony eerlijk. ,,Maar we hadden wel alle vertrouwen, ook na de wedstrijd van afgelopen woensdag, dat we het hier zouden klaren. 1-2 was geen goede uitgangspositie, maar we wisten dat hier wel iets te halen viel.”

Giovialli Serbony op weg naar de 0-4

Wie De Uien huis zag houden in de defensie van Westlandia, kan zich bijna anders concluderen dan dat de club thuishoort in de Tweede Divisie. ,,Ik denk dat de wil om te promoveren heel groot is. Je wilt als club op het hoogste niveau spelen en een club als Rijnsburg hoort daar ook gewoon thuis. Daarvoor ben ik ook hier gekomen, om te promoveren.”

,,Eerst maar even dit vieren en daarna gaat de focus op Spakenburg.”

Mulders roemde na afloop het spel van zijn ploeg en sprak van de beste wedstrijd van het seizoen. Serbony kon zich daar wel in vinden en bleef bescheiden over zijn eigen rol. ,,Ik vind zelf ook dat ik een goede wedstrijd heb gespeeld, maar alle complimenten voor de rest van het team. Verdedigend stond het gewoon goed, al kwam daar soms wel een beetje geluk bij kijken. Maar iedereen, ook de invallers, hebben vandaag alles gegeven.”

Tweede Divisie
Spakenburg is de laatste horde op weg naar die Tweede Divisie en hoewel Mulders op een aantal spelers geen beroep kan doen, lijkt het voor Rijnsburg geen onmogelijke opgave. De Spakenburgers speelden sinds de oprichting altijd op het hoogste amateurniveau. Daarmee is de club de laatste der Mohikanen. Degradatie naar de Derde Divisie zou dus een historische gebeurtenis zijn. Serbony was er, zo kort na de wedstrijd, nog niet mee bezig: ,,Eerst maar even dit vieren en daarna gaat de focus op Spakenburg.”

Foto’s: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)