Ondanks dat hij na twee jaar afwezigheid pas net weer terug op de velden is, denkt Noordwijk in Thabiso van Zeijl een welkome versterking te hebben gevonden. Zelf ziet de Alphenaar dat ook zo. ,,Ik heb zes jaar op het hoogste amateurniveau gespeeld en ben erg gebrand om mezelf weer te laten zien.”

Van Zeijl bekent dat hij Noordwijk nog niet zo goed kende, maar de club heeft een goede indruk op hem gemaakt. ,,Noordwijk komt uit een mooie voetbalomgeving en heeft een goed voetballende ploeg. Ze hebben de ambitie om te promoveren naar het hoogste amateurniveau, en zoals ik het van buitenaf kan inschatten, horen ze daar ook thuis. Noordwijk heeft ook een prachtig complex.”

Van voormalig ploeggenoot Anton den Haan hoorde Van Zeijl goede verhalen over Noordwijk. De twee speelden eerder samen bij Argon, maar zullen op de Duinwetering niet worden herenigd. Den Haan gaat lager voetballen bij vierdeklasser Altior. ,,Ik vind het jammer dat Anton weggaat”, vertelt Van Zeijl. Een belemmering was het echter niet. ,,Ik wilde graag naar Noordwijk en toen ik het hoorde, was ik al in gesprek.”

Van Zeijl ging in het kielzog van Marcel Keizer in de zomer van 2010 van Argon naar VVSB. Een groot succes werd zijn verblijf in Noordwijkerhout niet. Anderhalf jaar later vertrok hij door een verschil van inzicht met interim-coach Marcel IJzendoorn, die de ontslagen Stefan Roodakkers had opgevolgd. Ook stonden verplichtingen voor zijn studie Arabisch het voetballen bij VVSB in de weg.

Te kriebelen

,,Ik ben er vervolgens twee jaar tussenuit geweest vanwege mijn avondstudie, die ik niet kon combineren met trainen”, vertelt Van Zeijl. ,,In december had ik weer vrije tijd over en begon het toch weer te kriebelen.” De aanvallende middenvelder meldde zich aan bij Alphense Boys, waar hij inmiddels een vaste waarde is geworden.

Van Zeijl geeft toe dat het spelen in de Eerste Klasse vanwege zijn mooie cv onder zijn niveau is. Hij is daarom blij om bij Noordwijk hogerop te gaan en is vastberaden om goed beslagen ten ijs te komen. ,,Ik heb er erg veel zin in. Ik ben naast de trainingen bij Alphense Boys ook voor mezelf aan het trainen met eigen oefeningen. Ik ben blij dat het rond is met Noordwijk.”

Noordwijk speelt onder Dogan Corneille in een 4-4-2 systeem. Van Zeijl is gehaald voor de posiitie van links –of rechtshalf. ,,Die rol had ik bij Argon ook, en later ook bij VVSB. Ik kan als linksbuiten, maar ook als verkapte middenvelder spelen. Je kunt met mij beide kanten op.”

bannernoordwijk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen