Dennis Greuter zou tot grote tevredenheid van hemzelf en de club volgend seizoen terugkeren bij topklasser FC Lisse. Een nieuwe baan gooit nu echter roet in het eten. Greuter kan dat niet combineren met het spelen op Ter Specke en moet de overstap naar de Lissenaren noodgedwongen afblazen.

,,Dat is natuurlijk jammer, maar de aanleiding is geen teleurstelling”, aldus Greuter, die voor zijn werk bij een autoverhuurbedrijf na de zomer regelmatig in het buitenland te vinden is en het druk gaat krijgen met het begeleiden van verschillende projecten. ,,Maatschappelijk gezien is het een mooie stap voor me.”

De 28-jarige Greuter (rechts op de foto) bereikte vorige week een akkoord met zijn werk, maar liet Lisse in een eerder stadium al weten dat de kans aanwezig was dat de deal niet zou doorgaan. ,,Ik heb continu contact met ze gehouden, zodat ze zich er enigszins op voor konden bereiden. De club vindt het erg jammer dat ik niet meer kom.”

Twijfelen deed de middenvelder naar eigen zeggen niet echt, maar hij heeft er wel goed over na moeten denken. ,,Deze kans wil ik niet laten lopen. Misschien viel voetbal en werk te combineren, maar de kans is groot dat één van beide eronder gaat lijden. Ik ben iemand die alles goed wil doen. Als ik dan regelmatig een training oversla, heb ik het gevoel dat ik het team in de steek laat.”

Greuter staat nu nog onder contract bij Odin ’59, waar hij aan zijn eerste seizoen bezig is. Of hij doorgaat met voetballen, is voor de Haarlemmer, die tussen 2011 en 2014 voor Lisse speelde, zelf ook nog een vraag. ,,Ik ga me in elk geval uitschrijven en zie later wel wat ik ga doen. Mijn oude club EDO heeft mij gevraagd om bij hun te komen spelen. Hier en daar hoor je wel wat geluiden, vooral uit Haarlem. Ik ga straks rustig kijken hoeveel tijd ik over heb en bepaal dan of ik ga zaalvoetballen of op het veld blijf staan.”

Foto: Hubert Habers

Schermafbeelding 2015-02-17 om 16.37.59


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen