De VIDB FIFA 17 Cup bij VVSB is mede mogelijk gemaakt door:

Dinsdag 25 april was het zover: de voorronde van de VIDB FIFA 17 Cup bij VVSB. Ook deze editie waren we getuige van spectaculaire wedstrijden en prachtige decors. Neem Bernabéu, Vícente Calderon, Old Trafford en wat nu nog de Amsterdam ArenA heet. En dat terwijl het evenement zich op De Boekhorst afspeelde. Aan het einde van de dag sloten we af met een spannende finale, die een terechte winnaar kende. Wil jij je ook inschrijven voor de voorrondes bij Kagia en SV Hillegom? Klik hier!

Ondanks dat het voetbal vandaag gespeeld wordt met de handen, is de beleving op De Boekhorst er zeker niet minder om: ,,Rode kaart, dat is een doorgebroken speler!” Ook is de kreet: ,,Scheids dat is een penalty!”, een veelvoorkomende. We draaien ons om naar een ander scherm. Net voordat we kijken naar de tussenstand, klinkt het: ,,YES! 1-0! Griezmann!’’ Verderop zien we een enorme ontlading bij een 12-jarige speler.

Na de poulefase worden de kinderen in twee groepen gesplitst. De kinderen die de knock-out fase ingaan en de kinderen die weliswaar zijn uitgeschakeld maar nog wel kans maken op een prijs door de FIFA-quiz te winnen. Vragen als: ‘Wie won vorig jaar de Premier League?’ en ‘wanneer werd Feyenoord voor het laatst kampioen?’, worden goed beantwoord. Aan de andere kant van de kantine vindt de bloedstollende knock-out fase plaats. ,,Goal!!!, Weer Ronaldo. Dat is een zuivere Hattrick” horen we deze keer.

Terwijl de quiz zijn einde nadert neemt de spanning toe tijdens de halve finales. Beide halve finales kennen dezelfde uitslag: Martijn Jansen klopt Jord Aanhane met 4-1. Met dezelfde uitslag wint Kaj Schenk van Wessel Hoogervorst. Kaj over zijn finaleplek: ,,Ik heb eigenlijk al de hele dag voor Atletico Madrid gekozen, omdat de verdediging goed staat en de aanval veel snelheid heeft.” Martijn kiest voor Bayern München: ,,Ze hebben snelle en sterke spelers, die hun kracht met goed voetbal combineren. Dat ligt mij wel.”

In een spannende finale is het Kaj die de score opent: Griezmann maakt de 1-0. Daarna dringt Martijn aan: Nee! weer Robben op de paal. Maar zoals je vaker ziet, valt hij dan toch aan de andere kant. ‘Good old’ Fernando Torres lijkt de wedstrijd 20 minuten voor tijd te beslissen: 2-0. Toch recht Martijn de rug; het is Thomas Müller die de aansluitingstreffer maakt. Dit blijkt de opmaat voor een slotoffensief – hij raakt zelfs nog een keer de paal – maar de verdediging van Kaj houdt zich staande. Het eindsignaal is daar. Kaj is de terechte winnaar van de FIFA 17 VIDB Cup bij VVSB.

Toch staat Martijn niet helemaal met lege handen. Hij plaatst zich net als Kaj voor de regiofinale van de  VIDB FIFA 17 Cup later dit jaar. Ook Wessel en Jord zijn daar door hun halve finaleplekken bij en maken dus kans op de titel “Beste FIFA 17- speler van de Bollenstreek”. Gefeliciteerd mannen!

Ook als club een voorronde van de VIDB FIFA 17 Cup organiseren? Neem contact op met Bram Meurs via bram@voetbalindebollenstreek.nl. De VIDB FIFA 17 Cup is een concept van Voetbal in de Bollenstreek en wordt in samenwerking met FIFA Tournament georganiseerd.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen