Na afloop van SJC – DVS’33 Ermelo konden maar weinig Noordwijkers waarde hechten aan de 0-6 nederlaag tegen de grote mannen uit Gelderland. Als doelman Björn Haggerty een slechte dag had gehad, was het niet ondenkbaar geweest dat de tien tegentreffers op de Lageweg waren aangetikt. Maar van een grote teleurstelling of totale ontreddering leek geen seconde sprake. De financieel veel sterkere tegenstander liet het klassenverschil vanaf seconde één merken op het veld.

In Noordwijk werden vooral de wonden gelikt na een tumultueus verlopen voetballoze week. Enkele dagen na de thuisnederlaag tegen Eemdijk (0-5) werd trainer Sjaak Polak op non-actief gezet door de technische commissie van de club. Uit mondde van TC Patrick van den Berg werd gecommuniceerd dat er een gebrek aan chemie tussen de spelersgroep en de trainer aan ten gronden lag.

Bij een gedeelte van de spelersgroep en staf zorgde het statement namens de club voor gefronste wenkbrauwen. Ook Polak’s assistent, Tom van Rijn, ging door een lastige week, voordat het treffen tegen DVS’33 voor de deur stond.

Gebruik je de app? Klik dan hier.

,,Als je kijkt naar dit DVS, dan vind ik het zelf onbegrijpelijk dat die derde staan en dat ze niet meestrijden voor het kampioenschap.”

,,Het is heel moeilijk geweest. Ik zit overal tussen, zeg ik altijd maar. Ik zit tussen de spelersgroep en de trainers, tussen het bestuur en de mensen van de club. De achterban komt snel naar een assistent-trainer toe om een praatje te maken. Sjaak was een toptrainer en een topvent, echt iemand waar ik heel fijn mee heb samengewerkt.”

Groeipijntjes
De huidige nummer zestien van de Derde Divisie toont zich met het ontslag van Polak als een opgroeiende club met groeipijntjes. Net als de conjunctuur van een economie golft ook de ontwikkeling van SJC op en neer. Na een paar zeer succesvolle jaren onder Kees Zethof, zette Polak in z’n eerste jaar dat succes voort door kampioen te worden in de Hoofdklasse.

Die explosieve groei lijkt dit seizoen de club enigszins fataal te worden. De ontwikkeling van de club ging zo extreem hard, dat de huidige selectie niet gemaakt lijkt voor de Derde Divisie. Niks geks, overigens. In Noordwijk heerst nog steeds het idee bij de achterban dat het met jongens als Dandy Steenvoorden, Mike Verhoek en David Verweij in de Derde Divisie wel een plek in de middenmoot had kunnen bemachtigen. Deze drie spelers kozen, net als nog een paar jongens die de successen meemaakten van de afgelopen jaren, voor een andere toekomst dan bij het eerste van SJC.

Emin Vllasaku verving Mike van Toor op de rechtsbackpositie

Toevalligerwijs waren dit wel de drie mannen, misschien wel met Leidenaar Raymond van Heijningen daar ook nog bij, degenen die een portie mannelijkheid in het spel van de Noordwijkers brachten. Juist het gebrek daaraan was extreem zichtbaar tegen DVS’33. Waar SJC in de tweede helft drie eigen, maar jeugdige jongens, inbrachten, kon DVS’33 nog ‘grote meneren’ als Berry Powel en Basil Camara inbrengen.

,,Als je kijkt naar dit DVS, dan vind ik het zelf onbegrijpelijk dat die derde staan en dat ze niet meestrijden voor het kampioenschap”, zette Van Rijn met z’n woorden kracht bij het machtsverschil op het veld. ,,Kijk nou naar zo’n Olivier Pilon in de aanval. Die jongen is niet te stoppen.”

‘Meneer Powel’
Dat bleek. De 25-jarige aanvaller maakte vier goals in Noordwijk en bracht daarmee zijn seizoenstotaal op maar liefst 30. ,,Dan denk je alles gehad te hebben en dan komt ‘meneer Powel’ nog even van de bank een kwartier voor tijd. Komt er nog een geweldige spits in.”

,,Het was de mannen tegen de jongens.”

Overigens kon die zijn stempel niet meer drukken op het spel. Dat had z’n voorganger Pilon al wel gedaan met een kwartet aan treffers. Met twee treffers binnen het kwartier leek SJC tegen een keiharde opdoffer aan te lopen. Toen de Noordwijkers na die openingsfase de linies kort op elkaar hielden op eigen helft, beet het in de omschakeling ineens van zich af. Na een goede fase  van de thuisploeg kwam de 0-3 vlak voor rust precies op het verkeerde moment. Het laatste portie geloof op een minimaal resultaat, werd door Benjamin Roemeon vakkundig weggepoetst.

Vertrouwen
Na rust liep DVS’33 zonder al te veel moeite uit naar een half dozijn aan goals, maar zoals eerder gememoreerd leek geen SJC-er daar echt door van de leg. ,,Het was de mannen tegen de jongens. Die 0-6 is voor die jongens zwaar, maar zegt me niet zoveel. We moeten als team gewoon doorgaan en er in de nacompetitie staan. Daar heb ik vertrouwen in.”

,,Tegen DVS’33 waren Abbas Al Tamimy, Levy Berends en Tom Broekhuizen geblesseerd en Mike van Toor geschorst. Als die jongens er straks weer bij kunnen komen, dan heb je een goede ploeg staan. Dat heeft niks te maken met de jongens die vandaag hebben gespeeld, want die hebben hartstikke hun best gedaan, alleen die jongens heb je er wel weer wat extra klasse bij.”

SJC – DVS’33 0-6 (0-3) 9. Pilon 0-1, 16. Pilon 0-2, 42. Roemeon 0-3, 51. Pilon 0-4, 63. Pilon 0-5, 66. Roemeon 0-6

SJC: Haggerty, Vllasaku, Van Went, Kapata (68. Turk), Groot, Strojil (76. Koeman), Van Stijn, Van der Zalm, Van Dijk, Lovecchio (64. Hoogervorst), Duindam

Foto’s: Johanna Wever

Lees ook: ‘Amstelveense middenvelder tekent in Noordwijkerhout’

Interview met Björn Haggerty na afloop van SJC – DVS’33
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels