"banner

SV Hillegom heeft ook de tweede competitiewedstrijd van het seizoen niet weten te winnen. De ploeg van Arend Jan Kranenburg verloor met 4-1 op bezoek bij JOS/Watergraafsmeer. Volgens Frank de Groot is er nog geen reden tot paniek. ,,Zo werkt het nou eenmaal bij een club als Hillegom”, zei de aanvoerder na afloop van de wedstrijd. 

,,In de rust stonden we máár met 1-0 achter en toen hadden we het idee dat het nog kon. Zij waren wel iets beter, maar het was nog niet beslist. Vooral voorin waren ze erg sterk en daar hadden we het lastig mee. In de tweede helft hebben we met iets meer druk naar voren gespeeld. Daardoor gaven we ook ruimtes weg.”

Jasje
De Hillegommers kwamen binnen een kwartier op een ongelukkige 1-0-achterstand. Na een hoekschop van de Amsterdammers bleef de bal voor het doel hangen. Uiteindelijk kon Kevin Huijsman van dichtbij binnenwerken. De Groot baalde ervan dat de tegengoal op deze wijze tot stand kwam.

,,Het is best jammer, want eigenlijk zijn we best sterk in standaardsituaties. Daar ligt onze kracht. Dat-ie dan via de kluts zo binnenvalt, is natuurlijk zonde. Zelf creëren we niet veel, maar moeten we het juist hebben van vrije trappen en corners.”

,,Het is niet dat we routine missen, want zeven van de elf jongens hebben vorig jaar ook op dit niveau gespeeld.”

,,Het is best jammer, want eigenlijk zijn we best sterk in standaardsituaties. Daar ligt onze kracht. Dat die dan via de kluts zo binnenvalt is natuurlijk zonde. Zelf creëren we niet zoveel, maar wij moeten het juist hebben van vrije trappen en corners, daardoor worden we gevaarlijk.”

In de tweede helft ging Hillegom op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg kreeg wat kansjes en begon redelijk aan het tweede bedrijf, maar zag uiteindelijk dat de score aan de overzijde op schitterende wijze werd verdubbeld. Lionel Freriks schoot aan de rechterkant van het zestienmetergebied keihard op doel en zag zijn bal in de linkerwinkelhaak belanden: 2-0.

De Hillegommers probeerden het nog wel en gaven meer ruimte weg. Uit een rebound kon Omar Limon twintig minuten voor tijd de wedstrijd beslissen: 3-0. Even later deed de ploeg van Kranenburg nog wel wat terug. Niels de Jong schoot uit een vrije trap raak: 3-1. Kort voor tijd maakten de Amsterdammers nog een vierde treffer, via wederom Limon: 4-1.

,,Het is niet dat we routine missen, want zeven van de elf jongens hebben vorig jaar ook op dit niveau gespeeld. We zijn op zoek naar vastigheden en moeten op het moment nog aan het systeem wennen. Ik ben overtuigd dat we het wel kunnen met deze groep.”

,,Als club moet je er op inspelen door jeugd de kans te geven. Als die desbetreffende spelers niet goed genoeg zijn, dan moet je naar buiten kijken.”

De aanvoerder beaamt dat zijn ploeg op de aanvallende posities zwakker is geworden. Toch is De Groot ervan overtuigd dat het goedkomt en de selectie nog stappen kan maken. Ook zal het volgens hem misschien over een iets andere boeg moeten worden gegooid.

Collectief
,,Zo werkt het nou eenmaal bij een club als Hillegom. Ik snap de jongens die zijn weggegaan ook wel. Zij wilden gewoon een stap maken. Als club moet je daarop inspelen door jeugd de kans te geven. Als die spelers niet goed genoeg zijn, dan moet je naar buiten kijken.”

,,Op het moment komt er nog niet zoveel door vanuit de jeugd, dus moeten wij het als team iets anders doen. We zullen meer een collectief moeten zijn en er keihard voor moeten werken. Momenteel is het vertrouwen wat minder, maar er is nog geen man overboord.”

JOS/Watergraafsmeer – SV Hillegom 4-1 (1-0) 12. Huijsman 1-0, 58. Freriks 2-0, 70. Limon 3-0, 78. De Jong 3-1. 86. Limon 4-1.

Foto’s: Dirk van der Reep

POPULAIRE BERICHTEN