Bij Quick Boys staan er de komende jaren een aantal grondige verbouwingen op de planning, die bij voorkeur voor het eeuwfeest in 2020 moeten zijn gerealiseerd. Het streven is om binnen tweeënhalf jaar een nieuwe koffiecorner, een volledig vernieuwde kantine en een dak boven de tribune achter het doel aan de noordzijde te hebben. ,,Dat zal een flinke klus worden, maar we hopen dat dat lukt. De eerste twee zijn hard nodig en de overkapping is een lang gekoesterde wens van de supporters”, aldus bestuurslid Pieter Kuyt.

,,Van deze drie projecten heeft de koffiecorner tussen de velden qua volgorde de hoogste prioriteit. Daarna moet de kantine volgen en tenslotte de overkapping. We willen dit natuurlijk het liefst allemaal af hebben voor ons 100-jarig bestaan. Of dat haalbaar is zal moeten blijken.”

Nieuw bestuurslid
Er is iemand vanuit de club bereid gevonden om het hele verbouwingstraject de komende jaren te begeleiden en coördineren. ,,Het is voor de leden van het huidige bestuur niet te doen om zoiets er nog bij te hebben. Bovendien moet je natuurlijk ook verstand van zaken hebben. Deze persoon beschikt over de kennis en kan er kort op zitten.”

De koffiecorner tussen de velden zal als eerste verrijzen. ,,Die is echt aan vervanging toe. We hebben nu een keet neergezet als tijdelijke tussenoplossing. De plannen liggen klaar en we zouden graag binnen afzienbare tijd met de uitvoering starten. Als dat af is, kunnen we ons richten op de voorbereidingen voor de verbouwing van de kantine. Dan zou je het zomaar kunnen hebben over de eerste helft van 2018.”

,,Sowieso zijn we wel afhankelijk van veel factoren. Zo komt er nog een inloopavond waar de plannen voor de kantine en de overkapping worden gepresenteerd aan de leden, zodat zij hun mening kunnen geven over de uitvoering. Al met al is het onmogelijk om op dit moment een exacte tijdsplanning af te geven”, verklaart Kuijt.

Haken en ogen
Met name aan het kantineproject zitten veel haken en ogen. ,,Want je moet je leden, supporters en bezoekers wel gewoon op een fatsoenlijke manier kunnen voorzien van eten en drinken. Ga je een gedeelte sluiten en in fases verbouwen? Of doe je alles in één keer en richt je bijvoorbeeld een tijdelijke noodruimte in? En dan heb je ook nog zaken als aan- en afvoer van je spullen, koeling etc. Het is zeer complex.”

De huidige kantine staat er nu ruim 50 jaar en voldoet niet meer aan alle eisen. ,,Zo hebben we straks weer een voetbalkantine die tientallen jaren mee kan en voldoet aan alle eisen die bij deze tijd horen. Eentje die een sfeer ademt waar de voetbalsupporter zich helemaal thuisvoelt, maar waar je ook met je gezinnetje makkelijk binnenstapt.”

Stadiongevoel
Tenslotte is er nog de overkapping van de tribune. ,,Quick Boys heeft een grote en fanatieke aanhang, die niet alleen prachtige sfeeracties organiseert, maar ook graag veel lawaai maakt om het elftal te steunen. Gek genoeg lukt dat bij uitwedstrijden soms beter. Door de grootte en de open ligging van ons sportpark verwaait het gezang vaak. Met een overkapping, die een hoek vormt met de hoofdtribune, ontstaat er meer een stadiongevoel en creëer je nog meer sfeer.”

Het is de bedoeling om ook het huidige platform voor minder validen te integreren en te vergroten, zodat zij ook een mooiere plek krijgen waar ze droog zitten. De Dirk Kuyt Foundation heeft al aangegeven daarbij te willen ondersteunen.

,,Quick Boys heeft een aanhang die onverminderd trouw is aan de club. En die trouw zie je terug bij de sponsorgroep.”

,,Het krijgt al aardig vorm: de supporters zijn zelf aan de slag gegaan met schetsen en tekeningen. Daarbij is ook rekening gehouden met mogelijke bezwaren. Verder is met de supporters afgesproken dat zij zorgen voor een substantiële bijdrage in de kosten. En ik moet zeggen, dat gaat heel goed. Ze zijn enorm enthousiast bezig met het organiseren van diverse evenementen.”

De financiering van alle plannen is al opgenomen in de meerjarenbegroting, die op de laatste ledenvergadering is goedgekeurd. ,,We zitten in een luxe positie. Quick Boys heeft een aanhang die onverminderd trouw is aan de club. Kijk maar naar de toeschouwersaantallen. En die trouw zie je terug bij de sponsorgroep: de businessclub floreert. Bij welke club vind je dat, na zo’n sportief magere periode?”

De verbouwingen staan los van het niveau waarop Quick Boys speelt. ,,We willen overigens wel graag weer zoveel mogelijk derby’s terug en de kans daarop is het grootste in de Tweede Divisie. Hopelijk kan Quick Boys dit seizoen een rol van betekenis spelen in de competitie, maar promotie is nu nog geen absolute must. Natuurlijk zou het wel heel mooi zijn om de honderdste verjaardag te vieren op sportpark Nieuw Zuid 2.0 en met ons vlaggenschip in de Tweede Divisie.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)