Teun Guijt verdedigt komend seizoen weer de kleuren van de club waar hij in zijn jeugdjaren ook voor uitkwam: Katwijk. Na Katwijk heeft de goalie ook nog in de selectie-elftallen van Oegstgeest, Valken ’68, Rijnsburgse Boys en FC Rijnvogels gespeeld. En nu maakt hij de cirkel rond. Hij is meer dan tevreden met een terugkeer op de Krom. ,,Dat Katwijk aan mij dacht, heeft mij gestreeld.” 

Guijt maakt zich daarnaast geen illusies. Hij weet als geen ander dat rugnummer twaalf eerder aan hem zal worden uitgedeeld dan nummer één. Guijt over zijn rol als reservekeeper. ,,Ik ben reëel. Met Mark de Vries heeft Katwijk een degelijke goede eerste keeper”, vertelt hij over zijn aanstaande rol bij de tweededivisionist. 

Om er vervolgens aan toe te voegen: ,,De Katwijk-supporters kunnen een keeper verwachten, die supporter is en elke wedstrijd die hij mag spelen alles geeft. Ik ben vooral bij dat ik mijn oude liefde mag dienen. En wie weet wat er uit voort komt.” 

Mooie kans
Vier weken geleden ging de telefoon van 
Guijt over. Katwijk wilde de speler terug hebben op het oude nest. Een kans die hij niet kon laten liggen: ,,Ik heb het reuze naar mijn zin bij Rijnvogels, laat dat duidelijk zijn. Maar er zijn intern wat dingen gebeurd. Ik had niet perse weg gewild. Maar toen mijn jeugdclub kwam, was dat een mooie bijkomstigheid.”

Rancune heeft hij echter niet naar Rijnvogels toe. ,,Nee, nee helemaal niet, zelfs! Het is een mooie club waar ik altijd met open armen ben ontvangen. Geen naar woord over de club. Dingen die intern zijn gebeurd zijn slecht een klein vlekje op mijn periode bij Rijnvogels. De mensen bij Rijnvogels, daar wil ik geen naar woord over zeggen. Zoals ik al zei, ik heb er een prima tijd gehad en die wil ik het liefst met lijfsbehoud afsluiten.” 

Foto: Kooltuinstrijders


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen