De complimenten en de goede flow voor VVSB zijn zaterdagmiddag in Veenendaal even op de pauzestand gezet. De Noordwijkerhouters verloren terecht met 2-0 van thuisploeg GVVV. De getergde tegenstander liet VVSB niet in de wedstrijd komen. ,,Het was alsof wij niet honderd procent gaven, geen idee waar dat vandaan kwam”, concludeerde aanvaller Guido Pauw over de topper in de Tweede Divisie.

Iedereen ging er eventjes goed voor zitten. De nummer twee tegen de nummer vier van het hoogste amateurniveau. Fox Sports schoof aan en alle ingrediënten lagen klaar voor een spannend potje voetbal. Twee ploegen in vorm die het elkaar moeilijk moesten gaan maken op Sportpark Panhuis. Maar de neutrale toeschouwer kwam bedrogen uit. GVVV won terecht van de bekersensatie van vorig jaar.

Na een half uur voetballen zorgde Martin van Eck voor de openingstreffer van het duel. Diezelfde Van Eck tekende ook voor de 2-0 eindstand. En dus ging VVSB met lege handen naar huis. ,,We voetbalden redelijk tot een bepaalde hoogte op de helft van GVVV”, had Pauw opgemerkt. ,,Het beloofde een mooie pot te worden. Twee ploegen in vorm. Maar dat viel tegen.” Maar was GVVV dan zo goed? Of VVSB beneden niveau? Pauw denkt dat het een combinatie is van beide. ,,Ons eigen tempo had hoger moeten liggen. De trainer zei het in de rust nog tegen ons. Het leek alsof we niet honderd procent gaven, we er niet vol in gingen. En eigenlijk had hij gewoon een punt.”

,,Die goal komt wel, joh. Dat weet ik zeker. We hebben een goede ploeg en ik krijg nog genoeg kansen.”

,,We dachten zelf ook: hoe kan dit nou?”, vervolgt de linksbuiten van VVSB. ,,Het oogt misschien zo, maar natuurlijk willen we altijd alles honderd procent geven.” Pauw was zelf in de tweede helft ook nog dichtbij een aansluitingstreffer. ,,Ja, een kopbal vlak onder de lat en aan het einde van de wedstrijd kreeg ik nog een kans aan de linkerkant van het strafschopgebied, maar hun doelman hield ‘m goed tegen.” Giovialli Serbony was nog het dichtst bij een treffer voor VVSB, maar zijn schot in de tweede helft ging tegen de paal.

Doelpunt
De 21-jarige voetballer maakt in zijn eerste weken bij VVSB een goede en werklustige indruk. Alleen zijn scoreblaadje is nog blanco. Toch zegt de Amsterdammer daar niet te veel mee bezig te zijn. ,,Die goal komt wel, joh. Dat weet ik zeker. We hebben een goede ploeg en ik krijg nog genoeg kansen. Met uitzondering van gisteren zie ik maar weinig ploegen in deze competitie die zomaar van ons winnen. Ik maak me geen zorgen na gisteren, het niveau op de training is goed genoeg met een hoog baltempo.”

De ex-speler van FC Lisse wil ook nog wel iets kwijt over zijn prima presterende oude ploeg. ,,Ja, leuk dat die het goed doen!”, klinkt Pauw tevreden. ,,Het is de club gegund. Vorig jaar gebeurde alles wat je niet wilde. Blessures, de dood van Han de Haan, een trainerswissel. Dit jaar loopt wel alles goed. Hopelijk komen we elkaar volgend jaar weer tegen in de Tweede Divisie.”

GVVV – VVSB 2-0 (1-0). 27. Van Eck 1-0, 53. Van Eck 2-0.

VVSB: Van der Meer, Fecunda, Zwart (58. Van der Slot), Kraaijvanger (80. Schouten), Vijlbrief, Jozic, De Rijk, Van Niel (58. Ruigrok), Pauw, Serbony, Parami.

Archieffoto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)