"banner

Door personele problemen achterin werd SV Hillegom-trainer Arend Jan Kranenburg zondag gedwongen tot noodoplossingen. Tegen Legmeervogels startte de ploeg met Tom ten Have in het centrum, maar tijdens de wedstrijd viel Joost Meiland uit met een blessure. De rechtsback werd vervangen door Didier Haagmans, die twee jaar geleden al debuteerde voor de Hillegommers. 

Onder Bas Naber maakte Haagmans zijn eerste minuten in het vlaggenschip van Hillegom. Destijds was de ploeg al zeker van het kampioenschap en de trainer liet de jongeling debuteren. De verdediger moest lang wachten op een tweede kans, maar in het duel van afgelopen zondag tegen Legmeervogels kreeg hij noodgedwongen zijn kans. Normaliter staat hij in het centrum van de defensie; deze keer moest hij uitwijken naar de rechtsbackpositie.

Dat Haagmans, die in het dagelijks leven studeert aan de Technische Universiteit in Delft, kan voetballen liet hij bij zijn eerste actie al zien. Onder hoge druk van zijn tegenstander werd de Hillegommer gedwongen om een oplossing te vinden. Die vond hij door zijn directe tegenstander een ‘panna’ te geven. Het publiek veerde op en het vertrouwen van rechtsachter kreeg een ‘boost’.

Tweede elftal
Dit seizoen speelt de verdediger zijn wedstrijden in het tweede elftal van de club; de laatste weken zit hij vaak op de bank bij Hillegom. Dat hij er dicht tegenaan zit is een feit, maar het liefst wil hij speelminuten maken in het eerste elftal. Zijn geduld wordt daarom op de proef gesteld.

,,Bas en Tom Tebbens hebben het volgens mij ook gedaan.”

,,Nu maakte ik minuten omdat Joost Meiland uitviel”, sprak Haagmans over zijn langverwachten rentree in het Hillegomse elftal. ,,Ik zit de laatste vaak bij één, maar ik heb nog niet zoveel gespeeld. Twee jaar terug mocht ik onder Naber al een keer meedoen. Toen zat ik nog in de A-junioren. Ik was tegen Legmeervogels de enige verdediger die op de bank zat. Frank de Groot was geschorst en Tom Tebbens geblesseerd. Daardoor kreeg ik eindelijk een kans. Ik moest een tijdje wachten op mijn volgende wedstrijd.”

Studie
De jonge verdediger pendelt dagelijks van Hillegom naar Delft. Op de Technische Universiteit houdt Haagmans zich bezig met Technische Aardwetenschappen. Hij heeft het uitstekend naar zijn zin in Delft en sluit niet uit om op kamers te gaan. Dat heeft overigens geen gevolgen voor zijn voetbalcarrière.

,,Bas en Tom Tebbens hebben het volgens mij ook gedaan. Die gingen regelmatig van Delft naar Hillegom op en neer. Ik denk dat ik binnenkort ook in Delft wil gaan wonen. Dat maakt het wel iets prettiger. Dan kom ik doordeweeks gewoon naar Hillegom om te trainen en pak ik in de avond weer de trein naar Delft.”

Toekomst
Dat de verdediger nu speelminuten maakt, smaakt natuurlijk naar meer. Doelstellingen of bepaalde ambities spreekt hij niet uit. Voorlopig wil hij zich richten op het voetballen bij Hillegom en zoveel mogelijk minuten in het eerste maken. Daarna hoopt hij dat zijn kans voor een basisplek in het eerste elftal krijgt.

Lees ook: ‘Van Zuilen: ,,Zitten we weer over Yordi te praten in plaats van over de wedstrijd zelf”’

Foto: Levi Warmerdam


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer