Soms zijn er van die dagen dat het niet wil lukken. Dat overkwam Foreholte zondagmiddag in een stormachtig Den Haag voor de pauze tegen Laakkwartier. In een duel met als inzet de derde plaats in de Tweede Klasse C ging de formatie van Marcel IJzendoorn kopje onder tegen een ploeg die een stuk geslepener en doortastender acteerde. Een stuk beter in ieder geval dan dat hij zijn discipelen zag doen.

Reden voor de oefenmeester om na afloop een duidelijke verklaring te geven waarom zijn ploeg met lege handen stond. ,,Een betere tweede helft kon niet verbloemen dat we het hier voor de rust hebben laten liggen. Laakkwartier toonde een grote portie inzet en zocht de grens juist wel op. Precies op die punten werden we afgetroefd. Opnieuw, moet ik helaas zeggen. Want het is dit seizoen al de derde keer dat we met lege handen uit Den Haag terugkeren. We wisten van tevoren dat we het juist op het onderdeel strijd zwaar zouden krijgen. Dan probeer je de ploeg te wapenen, maar de praktijk wijst uit dat het ons nog altijd niet lukt.”

Dubbele wissel
Toen het eigenlijk al te laat was, toonde de Voorhoutse formatie aan dat het wel kon. Wellicht was die opleving ingegeven door de aansluitingstreffer van Rik Grondel, die op slag van rust voor de 2-1 tekende. Dat zal zo’n beetje het laatste balcontact geweest zijn van de doelpuntenmaker, die samen met Casper den Brabander na de rust plaatsmaakte voor Lukas Wiering en Joeri Stavleu.

,,Er moest iets gebeuren, want voetballend op deze manier hadden we niets te zoeken tegen Laakkwartier. Gelukkig pikte de ploeg het na de rust wel op. En gezien de tussenstand was er nog niets verloren, maar uiteindelijk slaagden we er niet in om langszij te komen.”

Daarbij had Foreholte pech dat Ralph Schiebroek alleen voor de doelman faalde en een inzet van Wiering op de paal belandde. IJzendoorn: ,,Met nog tien minuten te spelen, zat er niets anders op dan één op één te gaan spelen. Alle hoop werd al na een minuut de grond ingeboord toen we tegen de 3-1 aanliepen. Dan doe je als ploeg nog wel alles om het tij te keren, maar dat zat er niet meer in.”

Traditie
Het had zelfs nog erger kunnen aflopen voor de Voorhouters, maar omdat Niels van Schie een strafschop van Gio Linnenbank wist te keren, bleef een grotere achterstand de gasten bespaard. In de blessuretijd hield Foreholte in ieder geval nog wel een uitstekende traditie in ere. Net als in de twee voorgaande wedstrijden scoorde de ploeg opnieuw in de gong. Alleen telde de 3-2 van Sam Lemmers – in tegenstelling tot de vorige duels – nu alleen voor de statistieken.

Met de ranglijst wilde IJzendoorn zich na deze teleurstellende middag even niet bezighouden. De oefenmeester gooide het in zijn toegift over een andere boeg. ,,Momenteel gaat het mij er om dat spelers individueel beter worden waardoor het niveau stijgt en het team op zijn beurt sterker wordt. Volgend weekend hebben we geen competitieverplichtingen. Dan spelen we thuis een oefenduel tegen VELO. Even de focus weg van de punten in een poging om ons voor te bereiden op de laatste drie wedstrijden van 2015. Daarin gaan we hopelijk voldoende punten halen om bovenin mee te blijven draaien.”

Laakkwartier – Foreholte 3-2 (2-1). 15El Mhamdi 1-0, 29. Paes 2-0, 44. Grondel 2-1, 81. Paes 3-1, 90+1 Lemmers 3-2.

Foreholte: Van Schie, Van Dam, Spreeuw, Vlasveld, Jongbloed, Bleiswijk, Lemmers, Den Brabander (46. Stavleu), Schiebroek, Grondel (46. Wiering).

Tekst: Leo Schrama

Foto: Jeannette Dijkstra


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)