,,Ik krijg een beetje hetzelfde gevoel als drie jaar geleden”, stelde verdediger Arjan Haasnoot na de 2-4-zege van Valken ’68 bij LYRA. ,,Destijds stonden we tijdens de winterstop ook acht of tien punten achter en werden we alsnog kampioen. Natuurlijk: het is nog vroeg en het gat is nog groot, maar het vertrouwen is terug en iedereen gaat er vol voor.”

Valken verkleinde door de derde zege op rij het gat met de koppositie tot zes punten. Bovendien gaan de Valkenburgers aan de leiding in de tweede periode. ,,We moeten eerst gewoon vol voor de tweede periode gaan”, stelt Haasnoot. ,,We staan er goed voor. Volgende week nog even vol gas tegen Monster en dan is het winterstop. Dan zien we daarna wel verder.”

‘Vrouwen en kinderen even eerst’
Volgens Haasnoot moest Valken ’68 in het Westland niet alleen opboksen tegen LYRA, maar was de arbiter ook niet op de hand van zijn team. ,,Het leek wel of we van de scheidsrechter niet mochten winnen. Hij liet drie keer onze grensrechter staan en gaf in de blessuretijd een strafschop terwijl er niet eens een speler van ons in de buurt stond. Daardoor werd het 2-3 en trok hij nog acht of negen minuten bij. Het was even vrouwen en kinderen eerst, maar gelukkig maakte Jaco 2-4 en floot hij toen direct af.”

_mom5092                                            Valken ’68 mocht in totaal viermaal juichen

Haasnoot had Valken ’68 met twee goals op een comfortabele 0-2-voorsprong gebracht. ,,Bij de 0-1 werd een vrije trap van Sven aangeraakt door een speler waardoor de keeper er niet helemaal goed bij kon. Hij liet de bal los en ik kon van dichtbij binnentikken. En bij de 0-2 schoof ik in, en stak Robbert (van Delft) mij weg. Een-op-een met de keeper schoot ik binnen.”

,,We hebben met z’n allen keihard gestreden en de vreugde na afloop zei wat mij betreft voldoende.”

Op de vraag of het zijn eerste seizoenstreffers waren, bleef Haasnoot het antwoord schuldig. ,,Eerlijk gezegd weet ik dat even niet meer. Ik hou dat nooit zo bij. Het maakt me ook niet zoveel uit wie er scoort. Al maakt onze keeper Erwin van der Nagel er twee, dan is het ook goed. Ik sta er vooral om de ballen tegen te houden”, doelt Haasnoot op zijn verdedigende positie in het veld.

Na Haasnoots treffers kwam de thuisploeg terug tot 1-2 en kreeg Valken ’68 het een periode lastig. De 1-3 van Boonstoppel leek uitkomst te bieden. ,,Een mooie counter. Sven ging een-op-een met de keeper en Jaco was meegelopen. Sven wilde breed leggen, maar de keeper stond heel ver naar links. Daardoor lag de andere hoek helemaal open. Ik vond het echt knap dat hij zo goed het overzicht behield.”

_mom4940                                 Jaco van der Bent was goed op dreef en besliste de wedstrijd

Zoals gezegd tekende LYRA uit het discutabele strafschopmoment opnieuw voor een vlotte aansluitingstreffer, ditmaal de 2-3. Uiteindelijk was het Van der Bent die de beslissing forceerde. ,,Een geweldige actie. Jaco speelde op de achterlijn twee man uit en schoot binnen. Geweldig voor die jongen. Het hele seizoen is het net niet bij hem en dan speelt hij nu zo’n fantastische pot.”

Al met al keek Haasnoot tevreden terug, ook al ging het misschien niet zoals wellicht verwacht van een leien dakje. ,,LYRA had vorige week met 5-0 verloren en wij juist met 3-0 gewonnen. Dan kan er onderschatting in de ploeg sluipen. Maar niets van dat alles. We hebben met z’n allen keihard gestreden en de vreugde na afloop zei wat mij betreft voldoende. Het was een heet middagje, maar we hebben uiteindelijk verdiend gewonnen.”

Foto’s: Saam de Mooij


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)