Soms kan de wereld er binnen een paar maanden heel anders uitzien. FC Lisse en VV IJsselmeervogels streden een half jaar geleden nog volop om de titel in de Derde Divisie. Dit seizoen proberen beide ploegen zich te handhaven. Hanne Hagary kan er over meepraten. Niet alleen voor deze twee ploegen ziet de wereld er anders uit, maar ook voor Hagary. De middenvelder moet genoegen nemen met een reserveplek en dat is nieuw voor hem. 

He Hanne. Om te beginnen: ben je al bijgekomen van afgelopen zaterdag? 

,,Jawel, hoor. Het was natuurlijk een vervelende wedstrijd voor ons. We stonden met 0-1 voor, maar na de rode kaart stortte het een beetje in bij ons. Wat ik van de rode kaart van Martin vond? Ik heb de beelden nog eens gezien en ik vond het te zwaar gestraft, veel te zwaar zelfs. Ik denk dat we met tien man meer verdiend hadden. We hebben te weinig gekregen. Dan is het pijnlijk dat je met lege handen staat.”

Dan naar aankomende zaterdag. Jullie spelen tegen een oude club van jou, dat moet vast speciaal zijn? 

,,Het is altijd leuk om tegen je oude club te spelen. Ik ken de jongens en de technische staf, dat maakt het leuk. Ook de supporters zijn geweldig, dus ik kijk er naar uit. Ik denk dat elke voetballer voor IJsselmeervogels zou willen uitkomen. Het is er altijd rumoerig. Ik heb in twee jaar tijd vier trainers gehad, dus dat zegt wel genoeg. Verder is het een prachtige club om te spelen, met een mooie accommodatie!”

Heb je deze week al veel berichten gehad van oud-teamgenoten over de wedstrijd? 

,,Nee, hoor. Ik heb nog wel contact met wat jongens, maar met de meesten verwatert dat. Iedereen gaat toch zijn eigen weg in de voetballerij. Wat voor indruk ze op mij maken? Niet heel sterk. Ze maken nu wel een goede comeback door een paar wedstrijden te winnen. Ze hebben een goede selectie die om het linkerrijtje kan spelen. Ik verwacht ook niet dat ze voor de onderste plekken blijven spelen. Wij overigens ook niet.”

Vorig jaar waren het twee ploegen die om het kampioenschap speelden in de Derde Divisie. Dit jaar spelen jullie allebei toch om lijfsbehoud, hoe kijk jij daar naar? 

,,Vorig seizoen trokken wij (IJsselmeervogels, red.) aan het langste eind. Ik vond Lisse in de competitie onwijs sterk, ook in de wedstrijden die we tegen elkaar speelden. Ik denk dat deze wedstrijd lastig gaat worden voor de Vogels. Ze zijn gewend op kunstgras te spelen en ik verwacht dat ze het lastig gaan krijgen op ons veld.”

Jullie hebben tegen de grote ploegen goede resultaten gehaald dit seizoen, maar soms tegen de kleintjes wat punten verspeeld. Presteren jullie al maximaal? 

,,We doen het goed tegen de grote clubs, maar tegen de ‘kleine’ clubs hebben we het lastiger. Dat komt omdat wij het spel dan moeten maken. Daar hebben we moeite mee. Toch denk ik dat wij van iedereen kunnen winnen.”

,,Ik wil eerst kijken hoe ik dit jaar door kom. In deze rol doorgaan, is voor mij geen optie”

,,Het is een aparte competitie. Als je twee keer wint, dan heb je het gevoel dat je in middenmoot of subtop meedraait, maar als je een keer verliest, dan moet je weer naar beneden kijken. Ik denk dat wij het qua resultaten dit seizoen goed doen en dat je na de winterstop goed kunt zien wie waar staat.”

Dan even over jezelf. Je bent (nog) geen vaste waarde. Hoe kijk je daar tegenaan? 

,,Het klopt dat ik niet altijd speel. Daar baal ik zelf enorm van. Ik vind zelf, dat als ik speel, ik het dan naar behoren doe. Ik geef alles en doe m’n best. De keuze is alleen aan de trainer.. Het is frustrerend dat ik nu niet speel en bovendien een nieuwe situatie voor mij.”

,,Ik vind dat ik niet onder doe voor sommige spelers die spelen. Daarnaast vind ik dat ik mijn verdedigende taken goed uitvoer en dat ook mijn voetballende kwaliteiten het team sterker kunnen maken.”

De afgelopen weken zijn er een aantal contractverlengingen geweest bij FC Lisse. Hoe zit dat met jou? 

,,Ik heb echt nog geen idee. Ik wil eerst kijken hoe ik dit jaar door kom. In deze rol doorgaan is voor mij geen optie. Ik ben naar FC Lisse teruggekomen om te spelen. Ik neem geen genoegen met een bijrol als wisselspeler. Of ik het wel naar m’n zin heb?  Ja, zeker!  Daar ligt het niet aan. Maar ik heb nog geen gesprekken gevoerd, hoor.”

Even terug naar de wedstrijd. Wat voor wedstrijd gaat het worden en wat verwacht je ervan? 

,,Het wordt een knokpartij, zeker op ons veld. Nogmaals: ik denk dat IJsselmeervogels het er moeilijk mee gaat krijgen. Je moet toch andere oplossingen vinden. Tenminste, als de wedstrijd doorgaat. Of we gaan winnen? Dat is wel de bedoeling, haha. Dan kunnen we weer omhoog kijken en gaan we met een lekker gevoel de winterstop in.”

 

Foto: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)