IJsselmeervogels maakte zaterdag indruk op de Rijnsburgse Middelmors, met daarbij Hanne Hagary in een opvallende rol. De van Lisse overgekomen aanvaller scoorde en speelde niet – zoals we gewend zijn van hem – centraal, maar op rechts.

,,Ik voel me hier prettig bij”, sprak Hagary. ,,Ik heb een vrije rol en mag voorin, achterin, links en rechts opduiken. Thomas (Verheijdt) en Achie (Achmed Ahahaoui) staan voor me en zijn sterk aan de bal. Ik kan daar omheen bewegen. Mijn loopvermogen is mijn kracht.”

Hagary was vooral de eerste helft dwingend aanwezig, niet alleen vanwege zijn openingsgoal vlak voor rust. In het tweede bedrijf was hij een lange fase onzichtbaar. ,,Na een wissel kon ik controlerender gaan spelen en kwam ik weer meer aan de bal.” IJsselmeervogels zegevierde met 2-1 door een goal in blessuretijd.

De 25-jarige Hagary ervoer in zijn eerste weken meteen het magnetisch veld bij IJsselmeervogels. Dogan Corneille werd al na twee (verloren) competitiewedstrijden ontslagen en vervangen door Frans Adelaar.

Geschrokken

,,Natuurlijk ben ik daar wel van geschrokken. Het was de eerste keer dat ik zoiets meemaakte. Maar als spelersgroep hebben we ons zoveel mogelijk afzijdig van alle perikelen gehouden. Je moet als groep ook gewoon verder. We willen knallen op het veld en onder de nieuwe trainer zoveel mogelijk punten pakken.”

Door de trainerswissel en een blessure kende Hagary een moeizaam begin aan de Westmaat. Door een bovenbeenkwetsuur moest hij een aantal wedstrijden toekijken. ,,Dat was niet prettig. De punten bleven uit en ik irriteerde me langs de kant, omdat ik er niets aan kon doen.”

Hagary heeft het vooralsnog prima naar zijn zin. ,,Het is een fantastisch mooie club. IJsselmeervogels is op amateurgebied de grootste van Nederland. En het publiek is goed. Bij Rijnsburg schreeuwden ze ons ook weer naar de overwinning.”

Betere spelers

In vergelijking met zijn vorige werkgever Lisse, waar hij vier jaar speelde, ziet Hagary wel verschillen. ,,De spelers zijn hier beter, waardoor je zelf ook lekkerder gaat voetballen.”

Mede door de vroege trainerswissel houden de prestaties van IJsselmeervogels nog niet over. De club staat negende. De recordkampioen pakte de laatste drie duels echter zeven punten, waardoor de onderste regionen zijn verlaten. ,,We worden steeds beter, gaan iedere week vooruit.”

Dat kan niet van zijn oude makkers bij Lisse worden gezegd, die na een goed begin in een vrije val zijn geraakt. De matige prestaties gaan Hagary aan het hart. ,,De meesten zijn vrienden van me. Of ik het aan zag komen? Dat is lastig. Er zijn een aantal spelers weg en er is met Kevin Winter maar één echte versterking voor teruggekomen. Ik hoop dat ze er bovenop komen.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)