In de zomer van 2016 maakte Yassire Hamdani de overstap van Jodan Boys naar Quick Boys. Een uitdaging die hij graag aanging. Nu, achttien maanden later, voelt de verdediger zich helemaal thuis op Nieuw Zuid. Zijn draai, had hij naar eigen zeggen, al snel gevonden. Sinds dit najaar is er een basisplek ingeruimd voor de 22-jarige Goudse vleugelverdediger, die vorig seizoen ook al regelmatig in actie kwam voor het blauw-witte vlaggenschip.

,,Bij mijn komst naar Quick Boys wist ik wat mij te wachten stond”, blikt Hamdani terug op die beginperiode. ,,Elke positie in het elftal is hier minimaal dubbel bezet. Dan weet je dat je ervoor moet knokken om een basisplek af te dwingen. Bovendien speel je bij een club als Quick Boys altijd onder een vergrootglas. Die uitdaging ging ik echter graag aan. Ik wilde ervaren waar mijn top lag en dit was tegelijk een mooie stap omhoog.”

Hamdani kende het voetbal in de Bollenstreek van zijn periode bij Jodan Boys waar hij op 18-jarige leeftijd in het eerste elftal debuteerde. De club was het seizoen ervoor uit de Topklasse gedegradeerd en speelde een niveau lager, onder andere tegen Ter Leede, Noordwijk en zijn huidige club Quick Boys.

,,Bij Jodan Boys begon ik in de jeugd als rechtervleugelaanvaller, pas bij de B-junioren belandde ik in de verdediging. De jeugd van Jodan Boys speelde altijd op een behoorlijk niveau en daarom ben ik die club altijd trouw gebleven. Totdat Quick Boys zich bij me meldde.”

Open kaart
,,In mijn eerste seizoen hier was geduld het kernwoord. Na mijn debuut heb ik nog een aantal wedstrijden gespeeld, maar op een gegeven moment koos de trainer voor Henry Opoku. Niet de minste voetballer en ook nog eens de publiekslieveling op Nieuw Zuid. De trainer speelde hier open kaart over. Dus kwam ik in de wachtkamer terecht. Dat was best moeilijk, maar ik ben geen type dat elke week bij de trainer aanklopt. Je moet het op de training en in de wedstrijden laten zien.”

,,Natuurlijk kan ik niet voor anderen spreken, maar ik voel geen druk op Nieuw Zuid.”

Aan het begin van de voorbereiding op dit seizoen, Opoku was inmiddels vertrokken, liep Hamdani een ingescheurde binnenband in zijn knie op. Die blessure hield hem twee maanden buiten competitie. Sinds zijn herstel is er voor hem echter een basisplaats ingeruimd. ,,Mijn geduld is daarmee beloond. Ik voelde dat ik het vertrouwen heb van de trainer en dat is belangrijk voor mij.  Het is nu zaak nog beter te worden,  klinkt het vol zelfvertrouwen uit de mond van de derdejaars student Fysiotherapie.

Twee gezichten
,,Volgend jaar loop ik eerst vijf maanden stage, waarna ik begin aan mijn afstudeeropdrachten.  Vervolgens ga ik graag aan de slag als fysiotherapeut. Wie weet zit er ooit nog eens een eigen praktijk in voor me. Dat is echt een droom van mij. Voorlopig gaan studie en voetballen bij Quick Boys perfect samen. Ik hoop wel dat we als ploeg constanter worden op korte termijn. We presteren te wisselvallig, tonen te vaak twee gezichten. DVS’33 speelden we onlangs van de mat en een week later tegen Scheveningen loopt het weer heel anders.”

Volgens Hamdani hebben de Katwijkers vooral thuis te veel punten laten liggen. ,,Dat is wel een dingetje. Dat heeft volgens mij niets met druk te maken. Natuurlijk kan ik niet voor anderen spreken, maar ik voel geen druk op Nieuw Zuid. Trouwens, als we uit spelen is er ook altijd een flink contingent supporters mee. Daar ligt het dus niet aan. Waaraan dan wel? Als ik het antwoord wist, was de oplossing er waarschijnlijk ook!”

Hectisch
De aanvallend ingestelde vleugelverdediger die snelheid aan loopvermogen koppelt, acht zijn ploeg desondanks nog altijd in staat om dit seizoen een prijs in de wacht te slepen. Na een hectische week op Nieuw Zuid laat Hamdani aan het einde van het gesprek ook het plotselinge vertrek van Jan Zoutman de revue passeren.

,,Het is nooit leuk als een trainer vertrekt in de loop van het seizoen. Niet voor de persoon in kwestie en niet voor de spelersgroep. We moeten echter door. Aanstaande zaterdag thuis tegen Spijkenisse moeten we het jaar 2017 positief afsluiten. Ik ben er nog altijd van overtuigd dat er dit seizoen meer inzit.”

,,Deze selectie is daar goed genoeg voor”, gaat Hamdani verder. ,,Het geloof in een goede afloop is zeker niet verdwenen. De nacompetitie is nog altijd haalbaar. Kansen creëren we voldoende, terwijl het achterin niet altijd zo loopt zoals het hoort.  Het zat tot nu toe niet altijd mee, maar ook geluk moet je zien af te dwingen.”

Archieffoto: Hans van Duijn

Lees ook: ‘Haasnoot: ,,Eerst de club, dan het team, daarna het individu”’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)