Voor FC Lisse is het komende paasweekeinde van levensbelang. De ploeg van Misha Salden verkeert nog steeds in degradatiegevaar en kan de punten goed gebruiken. Een dubbelprogramma tegen Hoek en Spakenburg gaat veel duidelijk maken over de overlevingskansen van de geelblauwen in de Topklasse. VIDB beschouwt voor met aanvaller Nigel Hardenberg.

,,Elk weekend is voor ons van belang”, trapt Hardenberg af. ,,Laten we hopen dat we twee keer winnen. Dan zetten we een hele goede stap in de richting. Spakenburg wordt maandag een hele lastige pot, ook omdat we op zaterdag dan al een zware wedstrijd in de benen hebben. De hersteltijd is gewoon heel kort. Maar op ons eigen veld zijn we wel in het voordeel. Zij spelen normaal op kunstgras. Van Hoek moeten we gewoon winnen. En dat gaat ook gebeuren”, zegt Hardenberg zelfverzekerd.

Vertrouwen

Met de verrassende winst op koploper Kozakken Boys verschafte Lisse zich wat lucht in de strijd om degradatie. ,,Die zege heeft ons heel veel vertrouwen gegeven. De neuzen staan echt dezelfde kant op. We weten wat we moeten doen.”

Zelf vertrekt de aanvaller aan het einde van dit seizoen bij de Lissenaren. De buitenspeler moet meer aan spelen toekomen vinden beide partijen. ,,Het is ook in m’n eigen belang en de club vond het ook voor mijn eigen ontwikkeling beter als ik een andere club ging zoeken. Ze konden mij ook volgend seizoen niet heel veel speeltijd garanderen.”

Hardenberg pendelde sinds zijn komst twee seizoenen geleden tussen de bank en de basis. ,,Dat heeft mijn ontwikkeling ook geen goed gedaan. Ik heb voor mijn gevoel ook niet alles kunnen laten zien.”

Top- of Hoofdklasse

Hij weet wel waar een nieuwe club aan moet voldoen. ,,Het liefst blijf ik op dit niveau of in de Hoofdklasse actief. Zaterdag of zondag maakt me daarin niet veel uit. Maar een ploeg die verzorgd en aanvallend voetbal wil spelen heeft mijn voorkeur en dan in een 4-3-3 systeem. Nu spelen we veel de lange bal en dan kom ik toch minder tot mijn recht.”

Een nieuwe club heeft hij nog niet. ,,Er speelt nog niets. Maar ik heb het er vaak met mijn vader over. Het komt wel”, zegt de ex-speler van onder meer FC Volendam.

Lisse heeft ten opzichte van het treffen met Kozakken Boys wel weer de beschikking over beide backs Roel de Goede en Niels Buijs die terugkeren van een schorsing. Verder kent de ploeg geen echte problemen. Hardenberg weet waar het aan schort. ,,We maken de kansen niet af. Dat is al de hele tijd het probleem. Tegen Genemuiden waren we echt zoveel beter, maar verliezen we omdat zij wel scoren. Ik denk dat we daar wel van hebben geleerd. Afgelopen zaterdag ging het prima. Ook met een paar schorsingen wonnen we van de koploper. Daarom zeg ik dat we zeker van Hoek gaan winnen. Ook thuis waren we beter. Je kan wel leuk spelen, maar het gaat om goals.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hubert Habers

Schermafbeelding 2015-02-17 om 16.37.59


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)