Bij de rust was de stand al 3-0. Gemakkelijk zou een ’teletekst-toeschouwer’ zeggen. In werkelijkheid lag dat iets anders. Oké, Kagia won wel met klinkende cijfers van Pancratius: 5-1. Voor de Lisserbroekers betekende dat de tweede overwinning van de competitie. De grote man aan de zijde van de oranjehemden was Tijs van der Schinkel. De middenvelder was met een hattrick verantwoordelijk voor meer dan de helft van de totale productie.

De ploeg van René Ras schoot uit de startblokken. Al binnen de minuut haalde Van der Schinkel de trekker over na een goede voorzet van Rick Verdegaal: 1-0. ,,Die snelle voorsprong hielp natuurlijk wel mee”, begon de doelpuntenmaker na afloop. ,,Maar het was een goede tegenstander, die ons ver naar achteren dwong. Eigenlijk speelden zij op de wijze zoals wij wilden.”

Andere speelstijl
De bezoekers hadden veelvuldig de bal en dat zorgden ervoor dat Kagia overging op een andere speelstijl. Vanuit de omschakeling probeerden Ras en zijn mannen gevaar te stichten. Dat lukte met verve volgens Van der Schinkel. ,,We konden vanuit de counter een aantal keer gevaarlijk worden. Hun laatste linie stond op de middenlijn, dus we wisten dat onze kansen achter de verdediging lagen. Zo kwam ook mijn tweede goal tot stand.”

,,Iedereen is weer een jaartje ouder en met Joost Meiland hebben we een speler erbij gekregen die ook de nodige ervaring heeft.”

De Lisserbroeker werd met zijn snelheid de diepte ingestuurd, kon op de keeper af en faalde niet: 2-0. De thuisploeg ging door en voor de rust werd de wedstrijd al beslist. Na een vlotte combinatie tussen Rens Lamboo en Alain van Kesteren werd Van der Schinkel bereikt. Laatstgenoemde ging het strafschopgebied in en behield het overzicht. Aanvoerder Pascal Timmermans kon de derde Lisserbroekse treffer binnenschuiven.

Ervaring
,,Met een 3-0 ruststand wisten we dat we de wedstrijd rustig moesten uitspelen. Daarnaast was het belangrijk om de bal in de ploeg te houden. Zij namen risico’s  en daardoor ontstond er voor ons nog meer ruimte. Na de 4-0 was het wel klaar.” De middenvelder werd wederom de diepte in gestuurd en rondde af: 4-0. De laatste treffer van Kagia werd gemaakt door Van Kesteren: 5-0. Een paar minuten later kopte Pancratius de eindstand op het bord: 5-1.

,,Dat we iets anders gingen spelen, kwam eigenlijk vanuit onszelf. Het werd niet gecoacht vanaf de zijkant, want we moesten wel. Het is wel zo dat we wedstrijden steeds beter lezen. Iedereen is weer een jaartje ouder en met Joost Meiland hebben we een speler erbij gekregen die ook de nodige ervaring heeft.”

Lekker voetballen
De Lisserbroekers hebben met zes punten uit twee wedstrijden de volle buit te pakken. Ook voor de nieuwe trainer Ras is dat een prima start. ,,Met René hebben we weer een frisse wind waaien en misschien was dat ook wel even nodig”, ging Van der Schinkel verder. ,,Onder Anton (Wijsman, red.) had ik ook goed naar mijn zin, dus het is niet zo dat ik nu ineens drie doelpunten maak vanwege een nieuwe trainer.”

Tot slot ging de hattrickmaker nog in op de ambities van zijn team. ,,We willen dit jaar bovenin meedraaien. Persoonlijk vind ik de top vier een mooie doelstelling, maar we hebben pas twee wedstrijden gespeeld, dus ik weet niet of dat een goede indicatie geeft.”

Archieffoto: Johanna Wever