Hij leek voorbestemd om matchwinnaar te worden in de topper tegen Achilles Veen. Na de 1-0 van Jeffrey Bok halverwege de tweede helft lag de bal figuurlijk bij het defensief ingestelde Achilles Veen. Die ploeg had tot dat moment nog nauwelijks aanvallende aspiraties getoond, waardoor de zege voor Ter Leede aan de horizon gloorde.

Ruim dertig minuten later zag de wereld er voor Ter Leede en in het bijzonder doelpuntenmaker Bok echter heel anders uit. Twee Veense doelpunten gooiden roet in het eten van de koploper. Bok moest die bittere pil net als zijn ploeggenoten na afloop even verwerken alvorens terug te blikken op de topper die pas na de pauze ontvlamde. ,,Je zag wel dat iedereen er in de kleedkamer stilletjes bijzit op dit moment. Logisch, want na de 1-0 zag het er fantastisch uit voor ons. We waren duidelijk de bovenliggende partij en niets wees erop dat het zo zou aflopen”, verwoordde de rechterspits zijn teleurstelling.

,,We moeten ons door deze nederlaag dan ook niet van de wijs laten brengen. We zijn niet voor niets negen keer op rij ongeslagen gebleven.”

De openingsgoal vormde de bekroning voor de manier waarop Ter Leede na de thee uit de kleedkamer was gekomen. Achilles Veen hield welgeteld vijftien minuten stand om vervolgens toch te bezwijken. ,,Voor de pauze was het rommelig, daarna een stuk beter. De paal stond eerst een doelpunt voor ons in de weg, waarna ik alsnog in balbezit kwam. Met een lichaamsschijnbeweging naar rechts speelde ik me vrij en kon ik uithalen.”

Mokerslag
De vreugde was echter van korte duur, want nog geen vijf minuten later gaf Ter Leede die zwaarbevochten voorsprong zomaar uit handen. ,,Dan kun je weer helemaal opnieuw beginnen”, aldus Bok. ,,Dat je daarna door een eigen doelpunt ook nog tegen een nederlaag oploopt, maakt het allemaal extra zuur. Die goal was mentaal wel even een mokerslag voor ons”,  haalt Bok de laatste fase van de topper in de Hoofdklasse A terug.

Bok, die aangeeft ook volgend seizoen het roodgele shirt te dragen, zit echter niet bij de pakken neer. ,,Er volgen nog tien duels. In de afgelopen periode hebben we bewezen dat we bovenin thuishoren. We moeten ons door deze nederlaag dan ook niet van de wijs laten brengen. We zijn niet voor niets negen keer op rij ongeslagen gebleven. Gewoon keihard blijven trainen en vertrouwen blijven houden in een goede afloop. We hebben vandaag de slag verloren, maar niet de oorlog.”

Foto’s: Hans Schalk