Tattoos in zijn nek. Niet lang. Wel afgetraind. Vriendelijke blik. Zwarte krulletjes. Ervaren uitstraling. Wachtend op de journalist die hem straks gaat interviewen.

,,What made you decide to go to Singapore?”, vraag ik hem.

,,You know, I just like to play football, and Singapore is, well, Singapore, you know..”, is het antwoord. Met wat ik vermoed het restant van een Engels straataccent.

Jermaine Pennant.

De nieuwste aankoop van Tampines Rovers FC. Het Ajax van Singapore. En de club waar ik vorige week maandag het eerste experiment van mijn challenge ben begonnen.

Voor wat betreft Singapore, heeft hij gelijk. ‘I know, la’. Het is Singlish. Overal waar ik kom probeer ik wat van de taal te leren. Hier is het vrij simpel. Het is gewoon Engels. Elke zin maak je zo kort mogelijk, om hem vervolgens zo snel mogelijk uit te spreken. En je plakt er ‘la’ achter. Het Nederlandse ‘zeg maar’, zeg maar.

Singapore. Een bizarre stad. Immense gebouwen. Ondergrondse shopping malls — je hoeft hier nooit naar buiten als je dat niet wilt (wat waarschijnlijk door de luchtvervuiling het meest verstandige is). En elke avond futuristische light shows.

Ik weet niet of ik geloof in culture shocks, maar rechtstreeks vanuit de Indonesische jungle, kan het contrast onmogelijk groter zijn.

En ik geloof hem. Jermaine Pennant. Dat hij hier voor het voetbal is.

De afgelopen 10 minuten is met geen woord gerept over zijn geschiedenis bij Arsenal en Liverpool. Niks over zijn bijdrage in de Champions League-finale tegen AC Milan. Laat staan over zijn interlands voor het Engelse team.

Het niveau hier? Topklasse. Of Jupiler League. Misschien wel VVSB.

Hopelijk ga ik het volgende week ervaren. Als ik heb meegetraind. Als ik kán meetrainen. De uitdaging: een paar voetbalschoenen vinden in maat 44,5…

Kevin Weijers is voormalig speler van topklasser FC Lisse. Nu ruilt hij als ondernemer zijn creativiteit voor eten en onderdak. Om op die manier bij 80 bedrijven, organisaties, goede doelen en merken rond de hele wereld ideeën te realiseren. Volg hem op aroundtheworldin80experiments.com. 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen