Kagia pakte zaterdag de zestiende overwinning van het seizoen in de Derde Klasse. De Lisserbroekers wonnen in eigen huis met 3-0 van HYS en zagen voor de zoveelste keer dit seizoen concurrenten punten verspelen. De nummers twee en drie van de ranglijst, RKSVV Pancratius en RKVV DEM, namen het tegen elkaar op en dus keken de oranjehemden en haar supporters met een schuin oog naar die wedstrijd.

,,Dat doe je vrij onbewust”, gaf de trainer van de ploeg, René Ras, toe. ,,Het heeft alleen niet zo veel zin, aangezien je eerst je eigen wedstrijd moet winnen. Dat hebben we gedaan en daarna konden we achterover zitten en kijken wat de concurrenten deden.”

Iedereen naar de finish
Niet alleen de eigen wedstrijdjes winnen, is voor Kagia een prioriteit. Na het wegvallen van verdediger Glenn Lobbezoo is het besef in de spelersgroep gekomen dat fit blijven ook belangrijk is. Aangezien de platte kar al klaar staat in Lisserbroek en het kampioenschap over twee á drie weken binnen is, wil iedereen zonder schade de finish halen.

,,Ik heb een prima wedstrijd van onze kant gezien.”

,,Ik kan me voorstellen dat spelers zo denken”, vervolgde Ras. ,,Tegen HYS heb ik ook een beetje zo gewisseld. Jongens die leeg of niet okselfris meer waren, heb ik eruit gehaald. We hoeven het risico niet te nemen, dus vandaar.”

Tiende thuiszege
Met de overwinning op de ploeg uit Haarlem boekte de koploper alweer haar tiende thuiszege van het seizoen. Tot op heden werden alle thuiswedstrijden gewonnen en met name de manier waarop kon de oefenmeester zeer zeker bekoren.

,,In de eerste helft hebben we gewoon goed gevoetbald en heel weinig weggegeven. Misschien dat we over de gehele wedstrijd drie kansen hebben weggegeven. Ook de manier waarop wij speelden, stemde mij tevreden. We waren aanvallend en creëerden genoeg kansen. Het was niet zo dat wij aan het freewheelen waren. Integendeel zelfs. Ik heb een prima wedstrijd van onze kant gezien.”

,,Pas als we echt kampioen zijn, ga ik denken aan het testen van bepaalde dingen, die voor komend seizoen in de Tweede Klasse van pas kunnen komen.”

Jesper Imanse opende de score voor de thuisploeg. Na een voorzet van topscorer Tijs van der Schinkel kon de middenvelder raak schieten: 1-0. Kort na de rust was het de topscorer zelf die op het scoreformulier terecht mocht komen: 2-0. Tien minuten later besliste Van der Schinkel het duel door ook zijn tweede te maken: 3-0.

Heel blijven
,,Daarna was het wel gespeeld. De tegenstander maakte nog wel wat vervelende overtredingen, die niet nodig waren. Anderzijds mochten we blij zijn dat de wedstrijd toen gespeeld was. We hebben de laatste tien minuten het balletje z’n werk laten doen.”

Weer kon Ras met zijn equipe drie punten bijschrijven en is het alleen nog maar wachten op het zilverwerk. De voorsprong op nummer twee, DEM, bedraagt nu zestien punten. ,,Wij blijven onze wedstrijden gewoon op dezelfde manier benaderen. We zijn weer een weekje dichterbij en dat is fijn. Pas als we echt kampioen zijn, ga ik denken aan het testen van bepaalde dingen, die voor komend seizoen in de Tweede Klasse van pas kunnen komen.”