Vladimir Jozic is ook de jongste niet meer. De aanvoerder van VVSB kan er om lachen. Hij weet het. De jaren beginnen langzaam te tellen, maar toch zette hij met de volle honderd procent verstand een handtekening onder een contract dat hem nog zeker een jaar bindt aan de club waar hij al 22 jaar voetbalt.

Als het eerste fluitsignaal volgend jaar klinkt in de Tweede Divisie, is Jozic 33 jaar. De middenvelder weet het zeker. Ook dan staat hij weer aan de aftrap. Maar zo makkelijk als die keuze in voorgaande jaren was, zo moeilijk was hij dit jaar. Gesprekken met zijn vader, Franjo, zijn vriendin Simone en andere familieleden waren misschien wel waardevoller dan ooit om de juiste keuze te maken voor zijn voetbalcarrière.

,,Heel eerlijk? Stoppen heeft door mijn hoofd gespeeld.” Veel oprechter kan de aanvoerder van de Noordwijkerhouters inderdaad niet zijn. Het zou toch raar zijn om de naam van Jozic niet meer op het wedstrijdformulier te zien staan bij de paars-gelen. En dat weet de Noordwijkerhouter. ,,Het spel is gewoon veel te leuk om te stoppen. Je kan die keuze maar één keer maken. Er zullen meerdere jongens op dit punt zitten. Even afkloppen, maar met mijn fitheid gaat het nog redelijk goed. Daarom wil ik gewoon nog doorgaan.”

,,Ja, ik heb wel wat whatsappjes ontvangen”

Het is wel een puntje dat automatisch bij zijn leeftijdheid hoor, zijn huidige conditie. De technische voetballer kende in het verleden regelmatig blessures, maar blijft daar dit seizoen voorlopig aardig van gevrijwaard. Dat komt ook omdat ‘Vla’, zoals hij liefkozend wordt genoemd, niet alle wedstrijden meer speelt. Toen VVSB half december dankzij de KNVB-beker drie wedstrijden in acht dagen speelde koos Jozic er voor één wedstrijd te laten schieten.

,,Zoiets beslis je niet alleen. Dat is in goed overleg gegaan met de staf. De intensiteit van de Tweede Divisie ligt gewoon hoog”, legt Jozic uit. ,,Het voetballen vergt veel tijd en energie. Het is fysiek en mentaal aanpoten. Maar ik doe niet anders de afgelopen jaren. Alleen nu het niveau nog hoger ligt, is dat gewoon zwaarder geworden.”

Sprookje
Maar toen Jozic donderdagavond aan de buitenwereld bekend maakte er nog een jaartje achteraan te plakken stroomden de gelukswensen gelijk weer binnen bij de captain. ,,Ja, ik heb wel wat whatsappjes ontvangen”, lacht de VVSB-er. ,,We hadden gisteravond ook de afsluiting met de selectie van dit jaar, daar ging het ook al vrij snel rond.”

Het is een jaar waar VVSB en natuurlijk ook Jozic met heel veel plezier op terug kijkt. De voetballers uit Noordwijkerhout werden ineens ‘bekerhelden’ nadat ze vorig jaar in de kwartfinale van de KNVB-beker wonnen van FC Den Bosch. ,,Ongekend”, benoemt de aanvoerder in één woord het jaar van de tweededivisionist.

,,En nog elke keer is het leuk om er over te praten. Ook overal waar je komt beginnen mensen er nog steeds over, terwijl je zelf gewoon door gaat met wat je altijd doet: voetballen. Ik denk dat het besef pas echt over vijf jaar komt.”

,,Jordy Zwart, Frans van Niel of Bas Ruigrok zijn ook jongens die dat doen.”

Nu de Noordwijkerhouter nog zeker anderhalf jaar op De Boekhorst speelt, weet hij wat zijn rol is de komende tijd. Een rol die hem past, maar waar hij ook al een paar jaar, zeker als aanvoerder, mee bezig is. Een vraagbaken voor een jonge speler of nieuwkomer. Maar daar staat Jozic niet alleen in vindt hij.

,,Jordy Zwart, Frans van Niel of Bas Ruigrok zijn ook jongens die dat doen. Het is een kwestie van je een beetje verplaatsen in anderen. Ik heb het zelf ook meegemaakt als jonge speler. Toen ben ik ook aan de hand genomen. Sommige dingen zijn gewoon fijner om met een medespeler te bespreken dan met een trainer. Daar sta ik open voor.”

Foto’s: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude