De dag van Koen Mastemaker had niet beter kunnen lopen dan zondagmiddag gebeurde. Onder het toeziend oog van het thuispubliek won hij met zijn Warmunda met 2-0 van RCD, scoorde hij zelf de tweede treffer en zag hij later op de dag z’n favoriete voetbalclub winnen van PSV. ,,Iedereen bleef hangen. Dit gevoel hadden we met z’n allen weer even nodig.”

Met de tweede overwinning en een gelijkspel in drie duels maakt Warmunda jacht op de eerste plek in de Derde Klasse Laag D. Niet dat het de ploeg aan het einde van het seizoen iets oplevert, de Warmonders maken de overstap naar het zaterdagvoetbal. Maar voor het mentale aspect is die koppositie wel belangrijk vindt de verdediger.

,,We zijn met heel veel verwachtingen onder Ayhan Gargili aan dit seizoen begonnen. Voor de winterstop hebben we alleen heel erg teleurstellend gepresteerd. De coach vertrok en we stonden onderaan in de Derde Klasse. Ik heb het gevoel dat in die nieuwe competitieopzet waarin we nu spelen, bij iedereen het gevoel leeft dat we eerste willen worden. Alleen SVVV Taurus staat boven ons, maar die hebben een wedstrijd meer gespeeld.”

,,Ik train nu de D-tjes. Die kwamen tegen RCD ook allemaal kijken, dat was heel leuk om te zien.”

In RCD trof Warmunda zondag een totaal onbekend tegenstander. Tot de zeventigste minuut bleek het elftal uit Dordrecht een taaie opponent. ,,We speelden tegen een jonge en fitte ploeg. Ik vond dat je het elftal wel een beetje met die van ons kon vergelijken.”

Mastemaker (links) als trainer van z’n team, drie jaar geleden

,,Bij rust stond het 0-0 en vielen er verder ook weinig kansen te noteren. Toen wij de 1-0 maakten via Kevin van Bentum lag de wedstrijd ineens open en kregen we ruimte om de wedstrijd nog met veel grotere cijfers te winnen. Maar weet je, het was gewoon een mooie middag. We speelden voor het eerst sinds bijna twee maanden weer eens een thuiswedstrijd, het was lekker weer, Ajax – PSV was op tv.”

,,Het lijkt mij prachtig als ik ooit nog samenspeel met één van de ventjes die ik heb getraind.”

Het deed de clubjongen in Mastemaker glimlachen. ,,Sinds de C-jeugd ben ik trainer geworden bij Warmunda. Dat doe ik echt met heel veel plezier. Ik train nu de D-tjes. Die kwamen tegen RCD ook allemaal kijken, dat was heel leuk om te zien. Die ‘jochies’ komen ook altijd trainen. Iedere keer staan er veertien van de veertien jongens op de training.”

Lindhout
De Warmondse verdediger vormt voor z’n pupillen een rolmodel. Daar is hij zich ook van bewust. ,,Toen ik jong was, werd ik getraind door Jeroen van Noort, de neef van de broertjes Brian en Menno. Scheidsrechter Allard Lindhout was ook één van mijn trainers. Zij waren elke training gemotiveerd en brachten dat ook over. Dat probeer ik ook nu te doen. Het lijkt mij prachtig als ik ooit nog samenspeel met één van de ventjes die ik heb getraind.”

Archieffoto: Jeannette Kloet & Warmunda

Lees ook: ‘SJC waarschuwt voor beperkte bereikbaarheid bij derby tegen Quick Boys
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels