Hein Lelieveld voelt zich goed bij ROAC. De trainer van de club uit de Rijpwetering koos er bijna twee jaar geleden voor om VVSB te verlaten. Tijd om weer op eigen benen te staan. Als assistent-trainer van Wilfred van Leeuwen leerde hij de fijne kneepjes van het vak. Met z’n oude leermeester heeft hij nog regelmatig contact. Daarnaast koestert Leliveld nog de wens om ooit actief te zijn als hoofdtrainer van een club uit de Bollenstreek.

DOSR, ROAC en VVSB. Het zijn drie dorpsclubs die op het curriculum vitae van staan van Leliveld. Clubs die bij hem passen als persoon. Leliveld is zelf ook een jongen uit het dorp. Voor even was hij terug in de regio die hij omarmt. Met ROAC nam hij het in Voorhout op tegen Foreholte. Dat leidde afgelopen zaterdag tot weinig succes.

Die kende hij wel als de rechterhand van Van Leeuwen. Zo plaatsten de Noordwijkerhouters zich voor de Tweede Divisie en haalden ze de halve finale van de KNVB-beker onder het duo. De twee zijn elkaar nog niet uit het oog verloren. Sterker nog, ze hebben nog wekelijks contact met elkaar. ,,Dat is over de ‘app’ of we bellen elkaar. Het is niet zo dat ik alle zaken die ik tegenkom als trainer bespreek met hem. In het begin deden we dat nog wel eens, maar nu niet niet meer.”

Bellen
Toch kroop het bloed al regelmatig waar het niet gaan kon. Als hij bijvoorbeeld op zaterdagavond bij VVSB had gekeken, besprak hij dat met zijn oude leermeester. ,,Het gebeurt wel eens dat we met elkaar bellen om lekker te praten over voetbal. Dat gaat niet altijd over VVSB. We hebben het bijvoorbeeld over FC Eindhoven gehad of de andere clubs uit de streek waar ik heb gekeken.”

Leliveld tekende in de zomer van 2016 voor ROAC. Voorheen trainde hij de selectie van DOSR, waarna hij koos voor een stap als assistent-trainer bij een grote amateurclub. Dat de huidige trainer van ROAC bij VVSB uitkwam was niet toevallig.

,,Ik zou het nog wel een keer leuk vinden om aan de slag te gaan in de Bollenstreek. Puur omdat ik het een gave regio vind met heel veel mooie clubs.”

,,Ik heb toen bewust voor VVSB gekozen, omdat Wilfred daar trainer was. Van hem heb ik ontzettend veel geleerd en ik heb echt veel aan hem gehad. Bij VVSB was ik bezig met het trainen op het veld en ervoor zorgen dat de poppetjes op de juiste plekken stonden. Op een gegeven moment kriebelde het weer om zelf hoofdtrainer te worden.”

Ambitie
Leliveld behaalde in het verleden al z’n TC-3 en TC-2. De plannen voor TC-1 zijn inmiddels ook gesmeed. ,,Ik wil hier nog minimaal een jaar bij deze club werken. Ik heb het onwijs naar mijn zin en ik denk dat ik bij de club pas. Natuurlijk wil ik nog een keer mijn TC-1 halen. Daardoor ben je ook interessant voor clubs die hogerop spelen, maar dat is nog niet aan de orde.”

Een vertrekt bij ROAC was deze winter niet aan de orde. Hij koos er dit seizoen in een vroeg stadium ervoor om zijn contract te verlengen. Zijn leermeester deed dat wel, die tekende in december een contract bij Rijnsburgse Boys voor volgend seizoen. Die stap behoorde niet tot de mogelijkheden van Leliveld.

,,Nee, daar is absoluut geen sprake van geweest. Wat ik net al zei: ik heb het hier uitstekend naar mijn zin. Ik zou het nog wel een keer leuk vinden om aan de slag te gaan in de Bollenstreek. Puur omdat ik het een gave regio vind met heel veel mooie clubs. Dat kan zijn als hoofdtrainer, maar ook als assistent bij een grote club.”

Archieffoto: Tino Stulen
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen