Ter Leede speelt vanavond in de tweede ronde van de KNVB-Beker tegen Spakenburg en normaliter zal de Sassenheimse defensie stevig aan de tand gevoeld worden. Doelman Bogdan Constantin, zaterdag uitblinker op Nieuw Zuid, is echter vol vertrouwen. ,,Niemand had verwacht dat wij Quick Boys zouden verslaan. Waarom zouden we ook niet van Spakenburg kunnen winnen?”

Hij leek als herboren onder de lat te staan. Bogdan Constantin, vorig seizoen nog wel eens twijfelachtig, straalde uit dat het zestienmetergebied van Ter Leede zijn domein was. Zelf had de Roemeen dat ook zo ervaren. ,,De eerste twee of drie ballen waren niet moeilijk en lekker om warm te worden. Ik kwam er lekker in en kreeg het gevoel: vandaag ga ik zeker de nul te houden. Dat is uiteindelijk gebeurd, voor de derde competitiewedstrijd op rij. Hartstikke leuk natuurlijk.”

De klinkende cijfers staan niet op zichzelf. Constantin voelt zich veel beter op zijn gemak nu alles aan de Roodemolen voor hem vertrouwd is. ,,Ik merk dat ik gegroeid ben, absoluut. Ik heb nu meer vertrouwen in mezelf. Ik kwam van Swift, toch een ander niveau. Druk wil ik het niet noemen, maar de mensen verwachten toch veel van je. Bovendien leeft het Bollenstreek-voetbal heel erg. Ik wilde het zo graag goed doen, dat ik soms blokkeerde. Daar heb ik nu geen last meer van.”

Het is daarom niet gek om te zeggen dat de mensen nu pas de echte Bogdan Constantin aan het werk zien. ,,Zo voel ik het wel”, zegt de goalie zelfverzekerd. Toch waakt hij voor teveel euforie. ,,Het gaat uitstekend, het kan eigenlijk niet beter. Maar we zijn pas drie wedstrijden onderweg. Dat moeten we niet vergeten.”

Teamspirit
Dat Ter Leede bij Quick Boys zou gaan winnen, daar zag het aanvankelijk niet naar uit. ,,Niemand had verwacht dat wij zouden winnen na zo’n eerste helft”, aldus Constantin. ,,Die was echt onder ons niveau. In de rust hebben we even met onze koppies geschud en gezegd: ‘er valt hier wat te halen, maar dan moeten we het wel met z’n allen doen’. Dat is gelukt. Spelen als een team is het allerbelangrijkste in voetbal. Hard werken wint altijd van talent.”

Ter Leede heeft achterin versterking gekregen van Hakan Bayram, Ben van der Lans en Tomas Arroyo. Aanpassingsproblemen lijken ze nauwelijks te hebben. De defensie staat prima. Constantin heeft er wel een verklaring voor. ,,Dat is de kwaliteit van de trainer”, stelt hij resoluut. ,,En het zijn goede jongens natuurlijk. Die combinatie werkt perfect. We voelen elkaar vanaf het begin goed aan, en weten precies van elkaar wat we (moeten) doen.”

Het vertrouwen is dusdanig groot dat Ter Leede niet voor spek en bonen afreist naar Spakenburg. ,,Wij willen elke wedstrijd winnen, ook uit bij Spakenburg. Anders kan je net zo goed thuisblijven. We moeten slim zijn, en als team spelen. Dan is alles mogelijk.”

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 20.00SEP
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)