Eind september gaf Jeroen Hessing aan zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. De geliefde verdediger van Rijnsburgse Boys had op dat moment nog een flinke schorsing aan zijn broek hangen, trainde daarom niet mee en zei het voetbal voorlopig gedag. Nu, nog geen drie maanden later, hangt de vlag er anders bij. Hessing gaat per direct weer meetrainen bij Rijnsburg en hoopt zo snel mogelijk weer op de groene mat te staan en verdedigend zijn steentje bij te dragen.

Hé Jeroen, wat een verrassing dat je weer terugkeert bij de Uien!
,,Mooi toch? Heel eerlijk gezegd ben ik er de afgelopen tijd niet mee bezig geweest. Ik ben gebeld door Huizen en aan de hand daarvan heb ik contact gehad met de voorzitter van Rijnsburg [Ad Hendriksen, red.]. Zij moesten medewerking verlenen als ik naar Huizen zou gaan. Ad zei eigenlijk nee. ‘Als je weer wilt voetballen, dan wil ik je hier zien’. Zo is het weer gaan lopen en heb ik besloten de draad weer op te pakken.”

Dus door het contact met Huizen is het eigenlijk weer gaan kriebelen bij jou?
,,Ja, ik dacht: waarom niet? Je gaat er weer over nadenken en op dit moment staat een terugkeer niets in de weg. Uiteindelijk was ik er met de technische staf en het bestuur snel uit.”

De afgelopen weken heb je niet getraind, dus je moet wel weer even fit worden…
,,Ik wil zo snel mogelijk weer kunnen spelen. Het is namelijk niet mijn intentie om ergens bij te gaan hangen. Dat zit ook niet echt in mijn karakter. Ik zeg niet dat het gaat lukken, maar het is wel mijn doel om zo snel mogelijk weer mee te doen. Daarvoor moet ik in ieder geval veel gaan trainen. Een gedeelte zal ik op de club af gaan werken, maar ik zal ook veel hier in Almere, mijn woonplaats, gaan doen.”

De reden om voorlopig even te stoppen vorig seizoen kwam gedeeltelijk ook door jouw chronische knieblessure. Gaat dat niet in de weg zitten?
,,Nee, ik voetbal daar al zo lang mee. Daar is niets aan veranderd. Het is alleen de vraag qua intensiteit met de trainingen hoe mijn knie daarop gaat reageren. Dat is gewoon ervaren en daarop aanpassen. Als het wat moeilijker wordt, dan zal ik wat meer rust moeten nemen. Het is niet dat de situatie verslechterd is. Het is stabiel matig en daar valt goed mee te voetballen.”

,,Als je ziet wat voor team er op papier staat, dan is dat echt wel een behoorlijk elftal.”

Rijnsburg draait wisselvallig in de Derde Divisie. Was dat voor jou een extra reden om het weer op te pakken?
,,Ik denk het wel. Als ze ongeslagen bovenaan hadden gestaan, dan zitten ze niet op Jeroen Hessing te wachten. Nu kan ik zelf wel wat toevoegen aan het team. Als ik daaraan zou twijfelen, dan zou ik er niet aan beginnen. Ik denk dat ik nog steeds bij de beste verdedigers van de Derde Divisie hoor, mits ik fit ben. Dat is dus wel een goede reden om het gewoon te doen.”

Heb je veel wedstrijden gezien de afgelopen weken?
,,Niet echt. Ik zit in een verbouwing bij mij thuis. Samenvattingen heb ik wel gezien, maar voor de rest heb ik even afstand genomen. Dat vond ik ook niet erg. Nu is het weer een mooi moment om erin te stappen. Volgende week ga ik bij de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Almere City kijken.”

Je sloot het vorige seizoen wat ongelukkig af bij Rijnsburg. Net geen promotie naar de Tweede Divisie onder andere. Wat is jouw doel?
,,Snel spelen en dertien punten inlopen als het kan. Kampioen worden. Waarom niet? Er gebeuren wel gekkere dingen. Als je ziet wat voor team er op papier staat, dan is dat echt wel een behoorlijk elftal. Wie weet waar het schip strandt.”

In het dorp Rijnsburg gonsde jouw naam al langer. Willem van Zuilen gaf Rijnsburg zelfs indirect advies. Echte Rijnsburgse Boys-fans zullen blij zijn met jouw terugkeer…
,,Dat merk je zeker. Ik heb veel leuke appjes en reacties gehad. Dat is alleen maar mooi en doet mij goed. Het betekent wel dat er wat van mij verwacht wordt. Maar ook dat geeft mij alleen maar meer motivatie om zo snel mogelijk weer wedstrijd fit te zijn.”

Is het verwachtingspatroon daardoor misschien niet te hoog? Voel je een bepaalde druk?
,,Nee, ik krijg hiervoor betaald en dan is het logisch dat er iets verwacht wordt. Ik ervaar het meer als leuk dat iedereen blij is dat ik terug ben. Wat dat betreft ben ik er ook wel aan gewend.”

Foto: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude