Voor Rijnsburgse Boys lijkt een nieuwe topklassering verder uit zicht. De Uien, die in de Topklasse altijd in de top vijf eindigden, leden tegen laagvlieger Hoek een 2-0 nederlaag. ,,Het voetbal was niet om aan te zien”, was Jeroen Hessing stellig.

Rijnsburgse Boys leed alweer de vijfde nederlaag in tien duels. De negende plaats op negen punten van koploper Kozakken Boys is op dit moment de realiteit voor de geelzwarten.

Het was volgens Hessing erbarmelijk wat zijn ploeg liet zien. ,,Alles ging mis”, zegt de verdediger. ,,We werden afgetroefd op agressiviteit. Hoek is een fitte ploeg. Je moet dus zeker net zoveel strijd leveren als zij, om dan op kwaliteit te winnen. Maar dat zat er niet in.”

Amper gevaarlijk

Op het matige hoofdveld van de Middelmors zette Mattis Persoons de Zeeuwen al na een minuut op voorsprong. Het was aan de bezoekers te danken dat het ook na rust nog een wedstrijd was. Verschillende kansen werden om zeep geholpen, terwijl Rijnsburg amper gevaarlijk wist te worden voor het vijandelijke doel.

Na de rust kreeg de thuisploeg de uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. Maar topscorer Raily Ignacio, hopeloos op zoek naar doelpunten en vorm, miste voor de tweede keer dit seizoen een strafschop. Een goede kans voor Martin van Eeuwijk was ook niet aan de thuisploeg besteed. In blessuretijd werd het allemaal nog erger voor de gastheren. Invaller Thomas van Renterghem bracht Hoek met de 2-0 in veilige haven.

Naast de langdurig geblesseerden Danny van der Vijver en Bart Freke kan misschien ook de naam van Mark van den Boogaart gezet worden. De middenvelder verliet al na een dik kwartier het veld met een hamstringblessure. Het is afwachten hoe lang de aanvoerder uit de roulatie is.

Vorm ontbreekt

Hessing vindt het moeilijk om aan te geven waarom het dit seizoen niet wil vlotten met zijn ploeg. ,,Wel komen we te weinig voor het doel”, zegt hij. ,,We hebben geen ‘lopende’ middenvelders die naast de spits opduiken om gevaarlijk te worden. Dat is juist de kracht van Danny. Dat missen we op dit moment wel.” Tekenend zijn de slechts twaalf treffers die Rijnsburg dit seizoen produceerde. ,,Verder ontbreekt gewoon de vorm op het moment.”

,,Dit zijn de potjes die je moet winnen wil je bovenin meedraaien”, weet Hessing. ,,We wilden aan een goede serie bouwen. Nu hoeven we voorlopig niet naar boven te kijken. We moeten eerst maar eens zorgen dat we volgende week van ONS Sneek winnen. We moeten nu gewoon punten pakken. Dat is het enige dat nu telt.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)