Voor Rijnsburgse Boys lijkt een nieuwe topklassering verder uit zicht. De Uien, die in de Topklasse altijd in de top vijf eindigden, leden tegen laagvlieger Hoek een 2-0 nederlaag. ,,Het voetbal was niet om aan te zien”, was Jeroen Hessing stellig.

Rijnsburgse Boys leed alweer de vijfde nederlaag in tien duels. De negende plaats op negen punten van koploper Kozakken Boys is op dit moment de realiteit voor de geelzwarten.

Het was volgens Hessing erbarmelijk wat zijn ploeg liet zien. ,,Alles ging mis”, zegt de verdediger. ,,We werden afgetroefd op agressiviteit. Hoek is een fitte ploeg. Je moet dus zeker net zoveel strijd leveren als zij, om dan op kwaliteit te winnen. Maar dat zat er niet in.”

Amper gevaarlijk

Op het matige hoofdveld van de Middelmors zette Mattis Persoons de Zeeuwen al na een minuut op voorsprong. Het was aan de bezoekers te danken dat het ook na rust nog een wedstrijd was. Verschillende kansen werden om zeep geholpen, terwijl Rijnsburg amper gevaarlijk wist te worden voor het vijandelijke doel.

Na de rust kreeg de thuisploeg de uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. Maar topscorer Raily Ignacio, hopeloos op zoek naar doelpunten en vorm, miste voor de tweede keer dit seizoen een strafschop. Een goede kans voor Martin van Eeuwijk was ook niet aan de thuisploeg besteed. In blessuretijd werd het allemaal nog erger voor de gastheren. Invaller Thomas van Renterghem bracht Hoek met de 2-0 in veilige haven.

Naast de langdurig geblesseerden Danny van der Vijver en Bart Freke kan misschien ook de naam van Mark van den Boogaart gezet worden. De middenvelder verliet al na een dik kwartier het veld met een hamstringblessure. Het is afwachten hoe lang de aanvoerder uit de roulatie is.

Vorm ontbreekt

Hessing vindt het moeilijk om aan te geven waarom het dit seizoen niet wil vlotten met zijn ploeg. ,,Wel komen we te weinig voor het doel”, zegt hij. ,,We hebben geen ‘lopende’ middenvelders die naast de spits opduiken om gevaarlijk te worden. Dat is juist de kracht van Danny. Dat missen we op dit moment wel.” Tekenend zijn de slechts twaalf treffers die Rijnsburg dit seizoen produceerde. ,,Verder ontbreekt gewoon de vorm op het moment.”

,,Dit zijn de potjes die je moet winnen wil je bovenin meedraaien”, weet Hessing. ,,We wilden aan een goede serie bouwen. Nu hoeven we voorlopig niet naar boven te kijken. We moeten eerst maar eens zorgen dat we volgende week van ONS Sneek winnen. We moeten nu gewoon punten pakken. Dat is het enige dat nu telt.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude