FC Rijnvogels zal het een flinke tijd zonder Mitchell Beijersbergen moeten stellen. De vleugelaanvaller viel vorige week op slag van rust uit tegen Quick Boys en blijkt zwaar geblesseerd. De eerste analyse, een afgescheurde kruisband, blijkt bewaarheid.

,,Wat er precies gebeurde? Nou, bijna helemaal niks. Ik kreeg gewoon een schouderduw en ging tegen het gras. Dit is mijn eerste echte blessure, maar het is meteen goed raak.” Het is zaterdag kort na de wedstrijd tegen Ter Leede, wanneer Beijersbergen het fatale moment desgevraagd nog eens terughaalt. De 29-jarige aanvaller, steunend op twee krukken, heeft zojuist zijn team zien verliezen en maakt zich op voor de lange tocht richting de uitgang van De Roodemolen.

,,Ja het gaat momenteel even niet zo best”, zegt hij met een wrang lachje. ,,Dit is de ergste blessure in het voetbal, hier staat gewoon acht tot negen maanden voor.” Tot overmaat van ramp was de impact in het gewricht zo groot dat hij nog een trombose er bij kreeg ook. ,,Ja die kreeg ik er ook nog even bij. Ik dacht eerst dat het vocht was, maar dat was dus niet het geval. Toen was ik er wel even helemaal klaar mee.”

Negen maanden
Driekwart jaar hersteltijd dus en dat is dan, voor alle duidelijkheid, pas vanaf de operatie. Die hoeft van Beijersbergen dan ook niet lang op zich te laten wachten. ,,Ik wil zo snel mogelijk geopereerd worden en daarna zien we wel weer verder.”  Maar zelfs als hij snel onder het mes kan, wat met de wachttijden voor dergelijke operaties altijd even afwachten is, lijkt hij komend jaar een heel seizoen te moeten gaan missen.

Ondanks het feit dat hij baalt als een stekker, Beijersbergen was ook nog eens net van baan gewisseld, heeft hij het toch opgebracht om zijn teamgenoten aan te komen moedigen in Sassenheim.  Mentaal heeft hij de knop al omgezet en kan dus relatief ontspannen kijken naar zijn teamgenoten: ,,Voor mijn gevoel ben ik al helemaal bezig met het hele revalidatieproces. Voetbal is nu even niet zo belangrijk. Maar ik kom natuurlijk wel effe kijken.” Hij ziet, samen met de andere toeschouwers, zijn ploeg onnodig verliezen. ,, Ja echt ongelofelijk. Op dit moment zijn ze meer met de nacompetitie bezig. Je kan geen prijs meer pakken, het is hooguit voor de status. Maar of dat meegespeeld heeft weet ik niet.”

Foto: Piet van Kampen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)