De vorm van Kay Tejan en Quick Boys gaan hand in hand. De aanvaller was in de eerste seizoenshelft dé smaakmaker op Nieuw-Zuid en alles liep op rolletjes. Na de winterstop was dat anders. Van de eerste vier wedstrijden werden er drie verloren en daarbij kwam ook nog eens dat Tejan disciplinair geschorst werd door de club. Na een tijdje mocht de rappe aanvaller weer meedoen met de ploeg van Erik Assink en ging ook het elftal steeds beter draaien. 

Zo was de aanvaller in de laatste zeven wedstrijden betrokken bij zeven goals. Zes maakte hij er zelf en eentje bereidde hij voor. Het zegt iets over de mentale weerbaarheid van de buitenspeler. Na dit seizoen maakt hij de overstap naar Werkendam om voor Kozakken Boys te spelen in de Tweede Divisie. De moeilijke periode bij Quick Boys heeft hij letterlijk en figuurlijk achter zich gelaten. Toch wil Tejan ook komend seizoen op Nieuw-Zuid spelen, maar dan als tegenstander van de Katwijkers in de Tweede Divisie.

Rustig op de club
,,Iedereen in ons team wil kampioen worden”, begint de topscorer van de club. ,,We ogen de laatste weken meer als een team en we beseffen dat we het met elkaar moeten doen. Dat besef was er ook aan het begin van het seizoen al, maar nu is iedereen er echt van doordrongen. In de eerste seizoenshelft waren er ook constant wat kleine dingetjes die zich opstapelden. Nu is het voor m’n gevoel echt rustig op de club.”

,,De band met de supporters was er altijd wel, hoor. Ik was er alleen nooit echt mee bezig.”

De rust zorgt er dus voor dat zowel de nummer twee van de Derde Divisie als Tejan goed draait. Volgens de oud-speler van FC Volendam is de technische staf ook meer naar de spelersgroep toegegroeid. ,,Ze hebben gekozen voor een iets andere aanpak en dat werkt. Zoals ik al zei: iedereen wil kampioen worden en daar werken we hard voor.”

Vol emoties 
De kampioensschaal moet en zal naar Nieuw-Zuid komen. De Katwijkers zijn verwikkeld in een hete titelstrijd met concurrent en buurman Noordwijk. De mannen van Assink kunnen zich geen misstap meer veroorloven en daarom worden de overwinningen ook iets intenser gevierd. Zo ook de laatste winstpartij in de derby tegen FC Lisse. De blauw-witten scoorden in de absolute slotfase de winnende treffer en dus moest de winstpartij uitgebreid gevierd worden met de supporters. Wat opviel, was dat ook Tejan tussen de fans van de club stond en dat is dit seizoen wel eens anders geweest.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

🎉 PARTY | Crowd surfing with the boys… #quickboys #lisqui #seizoen20182019 #derdedivisie

Een bericht gedeeld door K.v.v. Quick Boys (@kvvquickboys) op

,,Mijn vriend Kelvin Maynard zat in een moeilijke periode en ik voelde met hem mee. Op deze manier kon ik dat even kwijt.”

,,De band met de supporters was er altijd wel, hoor. Ik was er alleen nooit echt mee bezig. Daarnaast had ik een soort van angst dat ik geblesseerd kon raken, als ik tussen die mensen spring, maar dat heb ik niet meer zo. Dat feestje met de supporters na de wedstrijd van FC Lisse had ook meerdere oorzaken. Ik zat vol emoties. Mijn vriend Kelvin Maynard zat in een moeilijke periode en ik voelde met hem mee. Op deze manier kon ik dat even kwijt.”

Dit bericht bekijken op Instagram

 

De gelijkmaker voor #QuickBoys tegen #Lisse komt van @kkayyroman die een vrije trap in de bovenhoek schiet. #derdedivisie #3edivisie #lisqui

Een bericht gedeeld door K.v.v. Quick Boys (@kvvquickboys) op

Zijn boezemvriend Maynard is inmiddels geen speler meer bij Quick Boys. Daarnaast kende de verdediger de laatste weken ook privé moeilijke weken. ,,Doordat wij wonnen bij Lisse en ik scoorde, zorgde het ervoor dat ik het kwijt was. Die goal was voor hem.”

Twintig goals
Met nog drie wedstrijden te gaan, kan het in de kampioensstrijd nog alle kanten op in de Derde Divisie. Daarom denkt de rechtsbuiten dat de Katwijkers zich niet met teveel dingen bezig moeten houden. ,,Wij moeten naar ons zelf kijken en elke keer drie punten pakken. Daarna horen we wel wat Noordwijk heeft gedaan.”

Ook in persoonlijk opzicht wil Tejan voor het hoogst haalbare gaan. Zo stelde hij zichzelf dit seizoen bepaalde doelen die hij wilde bereiken. ,,Ik wilde eerst meer goals maken, dan ik bij Jong FC Volendam had gemaakt (6, red.) en dat lukte al vrij snel. Daarna wilde ik minimaal vijftien goals maken en ook dat was mij gelukt. Nu ga ik voor de twintig goals. Al maakt het mij in deze fase niet uit of ik de doelpunten maak of een ander.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook:SJC-aanvaller probeert profcontract te verdienen in Griekenland’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen