Zonder geluk vaart niemand wel. Daar kan FC Lisse sinds dinsdagavond over meepraten, want het geluksengeltje was in de KNVB-bekerwedstrijd tegen ODIN’59 duidelijk aan de zijde van de Heemskerkers. Teleurgesteld, maar tegelijkertijd met opgeheven hoofd dropen de spelers van FC Lisse het veld af.

De mannen van trainer Robbert de Ruiter kwamen al vroeg in de wedstrijd op achterstand door een goal van Jurjen Dikker (1-0).  „Uit een corner schiet één van onze verdedigers tegen onze middenvelder aan en plots valt die voor de voeten van hun speler en die schiet hem er goed in”, baalde middenvelder Lars Rauws van het ongelukkige tegendoelpunt.

Geen mazzel
„Of ze nou vroeg op voorsprong komen of niet, dat maakt niet uit. Het enige is dat wij een goal hadden moeten maken”, reageerde De Ruiter, die zag dat ODIN-goalie Barry van Dijk een sta in de weg bleek voor de Lissenaren. ,,Zij konden na de 1-0 hun favoriete spelletje spelen met vijf achterin. Dan weet je dat de kansen schaars zijn. Ondanks dat hebben we echt nog wel een paar goede mogelijkheden gekregen, maar het mocht niet zo zijn.”

De ploeg uit Lisse had zo rond de vijftien corners, meerdere schoten van afstand en twee goede mogelijkheden via Rik Vermeulen, die de bal in extremis op de lat schoot, en Luca Tarani, die op aangeven van Milton Klooster een goede kans onbenut liet.

„Zij hadden honderd engeltjes op hun schouder.’’

Verandering
Halverwege de tweede helft veranderde De Ruiter van systeem door Kevin van der Zwet door te schuiven naar het middenveld en Vermeulen samen met Bas Buimer in de spits te laten acteren. Een goede zet bleek achteraf. „De bedoeling was dat we ervoor zorgden dat onze tegenstander totaal geen vat meer kreeg op de wedstrijd’’, legde de oefenmeester uit.

Daardoor kreeg FC Lisse meer dreiging en speelde de ploeg met meer lef naar voren. Dat had niet eerder gekund volgens middenvelder Rauws. „Je moet afwegen hoeveel ruimte je achterin weg gaat geven, want dat is nou juist datgene waar zij op loeren. Achteraf is het een koe in de kont kijken. Ik denk dat we het goed hebben gedaan. We hebben geen mazzel gehad.’’

Opgeheven hoofd
Al met al een frustrerende avond, puur afgaande op het resultaat. „Normaal ben ik degene die niet te genieten is na een verliespartij”, zei Rauws. ,,Maar nu heb ik iedereen even aangesproken en gezegd dat we moeten geloven in elkaar. Als we zo blijven voetballen, dan komen de goals vanzelf.’’

Waarom deed de balafpakker dat juist na deze teleurstelling? „Omdat we allemaal graag verder wilden in de KNVB-beker en het extra zuur is dat je er op zo’n manier uitgaat. We hebben zaterdag ook goed gespeeld en dit is de manier hoe we verder moeten. Ik sprak net ook de wisselkeeper van ODIN’59, Mike van Vliet. Die vond dat zij honderd engeltjes op hun schouder hadden. Dat zegt denk ik wel genoeg’’, besloot Rauws met opgeheven hoofd.

ODIN’59-FC Lisse 1-0 9. Dikker 1-0.

Rode kaart: 84. Jeffrey Klijbroek (2x geel).

FC Lisse: Cummins, Koomen, Van der Zwet, Valk, Oehlers, Rauws, Stevens (76. Siali), De Loor, Tarani (66. Vermeulen), Van der Putten (66. Buimer), Klooster.

Tekst: Roy van der Meij

Archieffoto: Hubert Habers

Lees ook: ‘Noordwijkse bekerheld James: ,,Ik hoop op Feyenoord uit”’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)