Gemakzucht? Zenuwen? Kagiaan Pascal Timmermans zocht nog steeds naar een verklaring van de 3-0 nederlaag tegen Zandvoort. De aanvoerder was op z’n zachts gezegd teleurgesteld over de mentaliteit van het team. ,,Het was gewoon heel zielig om aan te zien. We hebben geen druk gezet, waren steeds te laat in de duels, geen beleving. Erg kwalijk.”

De Lisserbroekers liepen in Zandvoort tegen de tweede nederlaag van het seizoen aan en zagen daarmee de tegenstander langszij komen op de ranglijst, evenals concurrent VVC FC. Kagia was in het kustdorp bij lange na niet kansloos vond Timmermans, maar de cijfers spreken boekdelen.

,,Zandvoort was echt niet de betere ploeg. Ik ben er honderd procent zeker van dat wij kwalitatief een betere selectie hebben”, vindt Timmermans. ,,Maar als wij denken dat we het op halve kracht afkunnen, dan loop je tegen dit soort nederlagen aan. Ik weet niet waar het vandaan komt en vind het eigenlijk ook schandalig naar de supporters toe of naar de leiders en verzorgers die ook elke dinsdag en donderdag op de club lopen. Ik baal als een stekker en ik hoop dat iedereen dat heeft.”

,,We hebben best veel rust tussen de duels. Iets te veel. Een goede flow neerzetten is bijna onmogelijk.”

De ploeg van Anton Wijsman stond bij rust al met 2-0 achter. De trainer wisselde aan het begin van de tweede helft direct twee man – Patrick Schaap en Kevin Robelus – in een poging iets te forceren. ,,Dat denk ik wel. Hij moest iets. Maar dat heeft niks met deze twee jongens te maken. Het hadden er zo zes of zeven anderen kunnen zijn. Het ging daarna wel iets beter. We gingen 4-3-3 spelen en  speelden met wat meer druk.”  Maar het was niet genoeg. Sterker nog, Zandvoort kwam zelfs op 3-0. ,,Het had bijna niets meer met voetbal te maken.”

Hoewel er genoeg over gezegd en geschreven is, baalt de inwoner van Nieuw-Vennep van het geringe aantal ploegen in de Derde Klasse. Omdat het er maar twaalf zijn speelt Kagia niet elk weekend. ,,We hebben best veel rust tussen de duels. Iets te veel. Een goede flow neerzetten is bijna onmogelijk.” Ook het grote kwaliteitsverschil valt op. Zo zijn 10-1, 10-2 en 8-1 geen rare uitslagen.

,,We moeten alleen gaan beseffen dat we het niet altijd op voetballende kwaliteit kunnen winnen.”

Kagia won dan ook makkelijk van de ‘mindere ploegen’, maar heeft nu al twee keer tegen een kwalitatief betere ploegen verloren: VVC FC en Zandvoort. ,,Het begint inderdaad wel op te vallen dat we het moeilijk hebben tegen de betere ploegen. Maar wij hebben zelf genoeg kwaliteit in de selectie. We moeten alleen gaan beseffen dat we het niet altijd op voetballende kwaliteit kunnen winnen. Het moet ook met inzet. Als we nu voor de winterstop nog alles kunnen winnen, houden we in ieder geval een goed gevoel over aan de eerste seizoenshelft.”

Contractverlenging
Toch kwam er ook positief nieuws vanaf de Kikkerbeetstraat in Lisserbroek. Trainer Wijsman verlengde zijn contract met twee jaar. Timmermans is er blij mee. ,,Ja sowieso, het moet ook van de groep komen, dat die ook verder wil met de trainer. Maar de groep is heel positief. En dat is niet voor niets. Hij heeft hier al twee, drie jaar, elke keer met een nieuwe groep weer iets moeten neerzetten. Hij heeft het verdiend om langer door te gaan bij Kagia.”

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude